E-postappen alle snakker om

E-postappen alle snakker om

Sønn av kjent Apple-sjef skaper hype med Mailbox for iPhone.

Nye apper lanseres hele tiden, men en sjelden gang dukker det opp en nykommer som klarer å få det lille av ekstra oppmerksomhet i pressen.

Den kommende appen Mailbox fra Orchestra er en slik en. Promovideoen går nå sin rundgang i sosiale medier, og forventningene er store.

Mailbox er akkurat hva det høres ut som, en e-postapplikasjon. Foreløpig, det vil si når den blir tilgjengelig, vil den kun fungere med Gmail-kontoer.

Slumrepost

Men hva er det som gjør at Mailbox skiller seg ut fra mengden? Den gjør det ikke bare enkelt å skrive, lese, arkivere og slette e-post, den kommer også med smarte funksjoner for å "slumre" meldinger som du vil bli påminnet om senere.

Det blir som at innboksen din blir omgjort til en gjøremålsliste. Brukere kan raskt sjekke av e-postmeldinger ettersom de fullfører dem som oppgaver. Så vil man komme til appens hovedfunksjon, nemlig å nå "inbox zero" så raskt som mulig.

Slumremuligheten, som skjuler meldinger fra innboksen din frem til ditt angitte tidspunkt, og appens pushnotifikasjoner krever imidlertid store ressurser på serversiden. Det har gjort at Orchestra er forsiktige med å rulle ut tilgang til appen nå i starten. Derav kanskje mye blest også, kanskje.

Hypen blir kanskje heller ikke noe mindre av at en ung herremann ved navn Adam Cue har vært med på å lage Mailbox. Navnet høres kjent ut, sier du? Det stemmer. Det er sønnen til ingen ringere enn Eddy Cue, en av Apples øverste sjefer, med ansvar for alle selskapets internettjenester, inkludert e-post.

Om familieforbindelsen vil ha noe å si for fremtiden til Mailbox gjenstår å se, men den blir interessant å følge videre.

Mailbox har imidlertid fått gode skussmål av folk som allerede har fått prøve appen, deriblant våre kolleger i Macworld USA.

- Akkurat som med Google Maps og Fantastical før den kan man med Mailbox kaste ut enda en standard Apple-app fra hjemskjermen, skriver Macworld USA.

Sms-reservasjon

Ifølge utviklerne kommer ikke Mailbox ut før om et par uker. Når det skjer, vil den riktignok være gratis. Orchestra håper å legge til premiumfunksjoner over tid.

Frem til da kan du reservere deg for Mailbox-tilgang. Dette må du gjøre på noe uvanlig vis via telefonnummeret ditt. Når du gjør det, vil du motta en sms med reservasjonsnummer og privat kode.

Når appen blir tilgjengelig i App Store i løpet av de kommende ukene, kan du laste den ned gratis når som helst, men du vil bare kunne ta i bruk Mailbox for å sjekke e-posten din når utviklerne gir deg tilgang.

Utviklerne lover for øvrig at du kan se hvor mange brukere som er foran deg i køen når appen kommer ut.

Mailbox vil kreve iOS 6. Les mer om e-postappen på utviklernes nettsider. Gjør en reservasjon for tidlig tilgang her. Se den mye omtalte promovideoen nedenfor.

Les om:

Drift