EDB Ergo bekymrer Norges Bank

EDB Ergo bekymrer Norges Bank

Mener norsk finansnæring er for avhengige av én leverandør etter fusjonen.

Norges Bank er bekymret for sårbarheten i det norske bankvesenet etter fusjonen mellom EDB og Ergogroup, skriver Finansavisen.

- Fusjonen gjør at mange store aktører i norsk finansnæring nå er avhengige av den samme leverandøren. En feil hos en leverandør vil kunne ramme en stor del av finansnæringen, heter det i selskapets årlige rapport om betalingssystemene i Norge.

EDB Ergogroup har også ansvaret for driften av oppgjørs- og sentralbanksystemene til Norges Bank. Her skal det imidlertid ikke ha forekommet driftsproblemer denne våren.

Fortsatt daglig rapporteringsplikt

Det samme kan ikke sies om banksystemene. I påsken gikk EDB Ergogroups systemer ned for telling to ganger, som igjen senket de fleste norske bankene.

Problemene førte til at Finanstilsynet ba EDB om daglige driftsrapporter fra og med 29. april.

Finanstilsynet har nå mottatt redegjørelser om hendelsesforløp og aktuelle tiltak fra både EDB Ergogroup, Nets og bankene, men vil fortsatt opprettholde kravet om daglige rapporter fra EDB om driftsstabiliteten, heter det i en pressemelding fra tilsynet.

- Fusjonen hadde lite å si

EDB Ergogroup mener man ikke kan vurdere det norske markedet isolert, og at fusjonen uansett ikke hadde stor innvirkning på markedet.

- Det går i retning av økt internasjonalisering og globalisering også innen betalingssystemer. EDB var en stor leverandør i banksektoren, men Ergogroup hadde praktisk talt ikke virksomhet på bankområdet, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman til Finansavisen.

Les om:

Drift