EDB sparker 30 ansatte

EDB sparker 30 ansatte

EDB mister 50 millioner og 30 ansatte på å heve driftsavtalen med Oslo kommune.

Saken ble sist oppdatert 12:00 med kommentar fra Oslo kommune, red.anm.

Styret i EDB varsler Oslo kommune om heving av kontrakt om levering av applikasjonsdrift. Som et resultat vil selskapets inntekter innen it-drift reduseres med 40 - 50 millioner årlig. Selskapet har derfor bestemt seg for å sparke rundt 30 folk, deriblant noen innleide konsulenter.

Allerede i midten av desember kunne Computerworld melde at EDB hadde stoppet å drifte for kommunen.

- Midlertidig drifter ikke EDB Business Partner våre applikasjonsløsninger. Det har oppstått en uenighet, kunne avdelingsdirektør Tor Fjellstad i Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) i Oslo kommune fortelle Computerworld da.

Negativ effekt

Men nå er det altså klart at avtalen formelt varsles hevet fra EDBs side. Kommunikasjonsdirektør i selskapet, Geir Remman, «har ikke lyst til å gå i detalj» rundt stridens kjerne overfor Computerworld, men kan likevel komme med en kort redegjørelse:

- I etterkant av at man inngikk avtalen om leveranse av applikasjonsdrift, har kommunen blitt kjent med at det er et gap i sitt behov. Vi inngikk derfor en endringsordre for å bistå i dekking av gapet. I etterkant har kommunen byttet ut en del folk, og den nye ledelsen ønsker ikke å betale. Vi har derfor valgt å varsle om heving av avtalen, sier han.

Det vil også bli foretatt en regnskapsmessig avsetning på 66,1 millioner som belastes fjerde kvartal 2008, og dermed gir negativ effektiv til selskapets resultat etter engangsposter.

Vil ha godtgjørelse

Om 15 dager er avtalen trolig hevet, i alle fall i henhold til kontrakten mellom partene.

- Vi har fortsatt dialog og kan ikke utelukke at vi kan komme til enighet, understreker Remman.

EDB mener seg berettiget til godtgjørelse for leveransene det er uenighet om og avventer utfallet av en kommende forhandlingsprosess.

- Lengre uenighet

Gerd Robfahm Kjørven, fungerende direktør i Utviklings- og kompetanseetaten til Oslo kommune, deler ikke EDBs syn på hva som har skapt splid.

- Vi har hatt en lengre, merkantil uenighet om hva som ligger utenfor og innenfor avtalen. Det har ingen sammenheng med nye folk, sier hun til Computerworld.

Ut over dette har hun ingen kommentar.

Bakgrunn:

EDB ble for flere år siden valgt som en av tre hovedleverandører til Oslo kommune under den store it-reformen, som innebær outsourcing av en rekke funksjoner.

Reformen endte med over 74 millioner kroner i overskridelser, og kommunen bestemte seg for å gjøre helomvending og ikke outsource alt som i utgangspunktet var tanken.

Drift