EDB ute av Oslo kommune

EDB ute av Oslo kommune

Uenighet gjør at EDB ikke lenger driver applikasjonsdrift for kommunen.

EDB Business Partner driver ikke lenger applikasjonsdrift for Oslo kommune, etter en uenighet som har oppstått mellom de to partene.

- Midlertidig drifter ikke EDB Business Partner våre applikasjonsløsninger. Det har oppstått en uenighet, sier avdelingsdirektør Tor Fjellstad i Utviklings- og kompetanseetaten (UKE) i Oslo kommune.

Driftsavtalen, som EDB fikk med kommunen i 2006, hadde da en anslått verdi til nærmere 100 millioner kroner.

LES OGSÅ: Gigantkontrakt til EDB

Oslo kommune har tatt over driften selv. Fjellstad er sparsom med detaljene, men har opplyst virksomhetene i Oslo om endringen.

Etter det Computerworld forstår, vil kommunen drifte selv, mens Logica vil bistå med støtte. Fjellstad ønsker ikke å gå videre inn på hva det betyr.

Feilslått reform

EDB Business Partner ble valgt som en av tre hovedleverandører til Oslo kommune under den store it-reformen for flere år siden, som innebær outsourcing av en rekke funksjoner.

LES OGSÅ: Oslo kommune i it-skandale

Reformen ble en skandale, med over 74 millioner kroner i overskridelser, og kommunen bestemte seg for å gjøre helomvending, og ikke outsource alt som i utgangspunktet var tanken.

Fjellstad ønsker ikke å kommentere detaljene i den prosessen de nå er i, men mye kan tyde på at uenigheten kommer som et resultat av kommunens endrede politikk.

- Vi jobber nå sammen for å finne en løsning, sier Fjellstad.

Tette skott

Heller ikke EDB vil fortelle om hva som er stridens kjerne.

- Vi er i en dialog med Oslo kommune for å finne løsninger. Utover det har vi ingen kommentarer på nåværende tidspunkt, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i EDB.

LES OGSÅ: Skandaleprosjekt koster 269 millioner kroner

Ifølge Remman har det vært en kontrollert prosess i forhold til at kommunen har overtatt driften av applikasjonene selv.

TIPS: Har du informasjon om saken? Tips journalist Mats Lillesund, mats@computerworld.no.

Drift