Enklere å skrive e-post i Gmail

Enklere å skrive e-post i Gmail

Google lanserer nye skrive- og svarvinduer til e-posttjenesten.

Å skrive e-postmeldinger i Gmail er ikke akkurat hjernekirurgi, men det er ikke bestandig en enkel affære heller. Spesielt ikke om du skal referere til en annen melding.

For å gjøre det, må du lagre et utkast, gå tilbake til innboksen din, hente frem meldingen du ønsker å referere til, kopiere informasjonen, deretter gå tilbake til utkastet og gjennopta skrivingen av e-postmeldingen. Nei, det er ikke verdens undergang, men litt tungvint er det likevel.

"Nye" Gmail

Men nå er måten du skriver en e-post på i Gmail i ferd med å endre seg.

Gmail ruller nå ut en forhåndsversjon av en ny funksjon for skriving av e-post, som dukker opp som et lite sprettoppvindu i innboksen din. Det minner om Gchat-vinduet, men er større. Det betyr at du kan jobbe med flere e-postmeldinger samtidig, akkurat som du kan chatte med flere venner av gangen.

Du kan dra og slippe mottakere i cc:- og bcc:-feltene, og kontakter dukker opp med profilbilder i autofullfør for å hjelpe deg å finne rett mottaker.

Gmail vil også forenkle svar, som dukker opp nederst og tar opp mindre plass i høyden enn før. E-post-mottakere og andre funksjoner vil alltid være synlig, selv om meldingen din vokser seg eviglang.

Prøv nå

For å prøve ut den nye funksjonen, klikk på "Skriv ny" og klikk deretter på "Prøv det nye utseendet for skriving av e-post" (ved siden av etiketter-knappen) i toppen av e-postmeldingen.

Du kan gå frem og tilbake mellom den nye og gamle versjonen av skrivefunksjonen i løpet av testfasen. Googles produktsjef Phil Sharp sier i et blogginnlegg at den ferdige versjonen vil fullføres og bli tilgjengelig for alle i løpet av de kommende månedene.