Evry bråflytter til Fornebu

Evry bråflytter til Fornebu

Mandag bar staben pappesker fra Skøyen til Telenor-eiendommen.

- Vi skulle egentlig flytte inn 1. januar 2014, men så skulle Orkla samle sin virksomhet og spurte om de kunne leie av oss på Skøyen. Så de har overtatt der, mens vi har fremskyndet våre planer om å flytte hit, sier Terje Mjøs, konserndirektør i Evry.

Nå fyller lokalene på Fornebu 500 ansatte. 1. januar kommer Nydalen etter, da blir det 2000 Evry-ansatte i Telenor-bygget. Til syvende og sist blir antallet opp mot 2500.

De får A-fløyen og B-fløyen hos Telenor, samt tilgang til Telenor Expo for møtevirksomhet. Egentlig var bråflyttingen planlagt i

i juli.

Lover nok stoler

Byttet innebærer også en ny arbeidsform, i ren Telenor-stil.

- At du har fast plass blir unntaket. Vi vil definere soner, så vil så og så mange ansatte tilhøre de ulike sonene. Jeg har heller ikke fast plass, og om jeg går vekk fra plassen mer enn to timer, må jeg rydde den og kanskje finne en annen plass når jeg kommer tilbake, forteller Mjøs.

Det er dagens moderne teknologi som gjør dette mulig, forklarer Mjøs, og trekker opp Iphonen sin. Han mener dagens teknologi øker fleksibiliteten dramatisk, og vi dra nytte av dette.

Selv med 2500 ansatte mener han alle kan finne en sitteplass.

- Det er nok stoler, forsikrer Mjøs.

- Det vil forbause meg hvis noen ikke fant plass, selv om de ikke nødvendigvis har samme plass hver dag, sier han, og legger til at det i forretningens natur foregår mye møtevirksomhet.

De ansatte har gått på kurs for å forberede seg på den nye arbeidsformen, men har fra før over lengre tid praktisert åpne kontorlandskap.

- Fra en skeptisk holdning må jeg si at folk etter å ha vært på kurs finner dette ganske motiverende og stimulerende.

Jobber med Evryfisering

Han beklager på det sterkeste at lokalene foreløpig ikke er skikkelig Evryfisert. Onsdag var han i møte med Stortingsgruppene i Oslo og Akershus, pluss et par næringslivorganisasjoner, i Expo, og da var det Telenors logo og penner som prydet møtelokalene.

- Neste gang dere kommer hit vil det være Evry-penner her, forskiret han politikerne.

Mjøs hadde rett og slett ikke rukket å ordne akkurat den biten de tre dagene han hadde vært i de nye lokalene. Telenor Eiendom var kjappe på å få opp lokalene da Evry kjentgjorde at de kom før tiden, men Mjøs er fortsatt heller ikke helt fornøyd med hvor Evryfisert B-bygget de for tiden besitter er.

- Vi er ikke fullt på plass. Det ser ikke skikkelig Evry ut i inngang B ennå. Men fra nyttår vil hovedinngangen være i A, og da vil alt se veldig «Evrysk» ut.

Han beklager også at det fortsatt er litt mange pappesker i bygget, men forklarer at de er på vei bort ettersom papiret er på vei bort. Selv juridisk avdeling har ryddige plasser.

- Fra nyttår vil Evrys sanne ansikt være her. Og det tekniske fungerer som det skal. Det skulle bare mangel det er det jo vi selv som står for.

Les om:

Drift