Facebook lanserer e-post

Facebook lanserer e-post

Ryktene forteller at du kan få e-post-adresse som ender med @facebook.com i løpet av mandag.

Facebook vil sannsynligvis annonsere en fullverdig e-posttjeneste under Web 2.0 Summit-konferansen i San Francisco som går av stabelen denne uken, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Bedre Facebook på mobilen

E-posttjenesten er angivelig mer enn bare en oppdatering av den nokså spinkle Facebook Inbox, og skal være en ordentlig Webmail-klient som kan konkurrere med tjenester som Gmail og Hotmail, skriver TechCrunch. E-posttjenesten har fått kodenavnet Project Titan.

Hint, hint

Presseinvitasjonen inkluderer Facebooks Innboks/Beskjeder-ikon som brukes i Facebooks mobiltelefonapplikasjoner. Invitasjonen har også en rød og blå bord likt den som brukes på luftpost-konvolutter, hint som styrker sannsynligheten for at mandagens konferanse handler om beskjeder. Det har også vært spekulasjoner om at Facebook skal integrere gruppechat i sine smarttelefon-applikasjoner.

Tråler e-posten din?

En Facebook e-posttjeneste vil garantert forårsake bekymring blant personvernforkjempere. Å bruke Facebook som e-postklient vil legge enda mer av dine data i hendene på det sosiale nettverket, og selskapet vil antakelig tråle e-posten din for nøkkelord slik at de kan målrette annonser mot deg, på samme måte som Google gjør med Gmail i dag, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Facebook lekker som ei sil

Da Pirate Bay i 2009 introduserte en funksjon som lot brukere sende hverandre lenker til torrent-filer via Facebooks Innboks-tjeneste, varte det ikke lenge før Facebook begynte å blokkere private beskjeder som inneholdt torrent-lenker, skriver Wired.

Greier Facebook å overbevise?

Et annet spørsmål er om Facebook greier å tilby en e-posttjeneste med tilstrekkelig gode funksjoner som kan måle seg med andre Webmail-tjenester. Eksempelvis er Googles Gmail særlig oppfinnsomme, med kjekke funksjoner som Prioritert Inboks, filtrering og merkelapper, tastatursnarveier, stemmeringing og nylig oppdatert og forbedret adressebok. Det kan med andre ord bli en utfordring for Facebook å overbevise brukere om å bytte e-posttjeneste.

LES OGSÅ:

Søppelpostspreder på Facebook dømt

Dersom Facebook lanserer en Webmail-tjeneste, er det i alle fall bra timing. Analyseselskapet Gartner forespeilet nylig at "20 prosent av arbeidsstyrken kommer til å bruke sosiale nettverk som den primære plattformen for forretningskommunikasjon innen 2014". Facebook e-post passer godt inn i et slikt scenario.

Drift