Facebook vil slå ut e-post

Facebook vil slå ut e-post

Facebook e-post blir en del av et nytt, sømløst beskjedsystem som over tid vil danke ut tradisjonell e-post, tror Mark Zuckerberg.

Facebook annonserte på mandag at selskapet bygger inn et fullverdig e-postsystem i sitt sosiale nettverk, som teller over 500 millioner medlemmer.

LES OGSÅ:

Bedre Facebook på mobilen

På pressekonferansen i San Francisco under Web 2.0 Summit i går sa Facebook-sjef Mark Zuckerberg at den nye e-posttjenesten blir rullet ut til brukerne i løpet av de neste par månedene, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Zuckerberg sa at e-post bare er en del av et nytt, sømløst beskjedsystem kalt Facebook Messages. Systemet smelter sammen e-post, Facebook-meldinger, sms og chat, slik at brukere kan sende og motta beskjeder i hvilken som helst form som passer for anledningen.

LES OGSÅ:

Nettsamfunn med 50 venner utfordrer Facebook

Facebook-brukere kan få seg en @facebook.com e-postadresse som kan kommunisere med enhver e-postkonto også utenfor Facebook-nettverket, men systemet støtter foreløpig ikke IMAP.

Det nye beskjedsystemet har tre kjerneelementer:

Sømløse beskjeder: Mulighet for å kommunisere med folk både på og utenfor Facebook via e-post, Facebook-beskjeder, Instant Messenger og tekstmeldinger på forskjellige maskiner, inkludert mobiltelefoner.

Samtalehistorikk: Samtaler mellom to personer deles ikke opp under forskjellige emner, men samles i stedet som en lang tråd.

Sosial innboks: Facebook bruker din Facebook-informasjon for å tolke seg fram til hvilke e-poster og andre beskjeder som er viktige for deg, og hvilke som er mindre viktige. Viktige beskjeder blir organisert i spesielle mapper. Systemet er basert på en lignende algoritme som brukes i nyhetsstrømmen for å plassere de viktigste personene og innholdet øverst.

- Google ikke bekymret

Zuckerberg sa at det nye beskjedsystemet ikke er ment å være en "Gmail-killer", i alle fall ikke foreløpig.

- Vi regner ikke med at folk våkner opp i morgen og stenger Gmail-kontoen sin. Men vi håper at om en måned, eller om noen år, vil folk si: 'hei, det er jo slik beskjeder bør fungere', sier Zuckerberg.

Google er heller ikke særlig bekymret. Administrerende direktør Eric Schmidt sa under konferansen Web 2.0 Summit i San Fransisco at Facebook-e-post bare er positivt.

LES OGSÅ:

Facebook og Microsoft med sosiale søk

- Mer konkurranse er alltid bra, for det gjør markedet større. Vi er alle tjent med at hele verden går på nett, og Gmail gjør det uansett veldig bra, sa Schmidt, som ikke ville kommentere Facebook mer konkret enn det.

Se videoen som demonstrerer Facebook Messages:

Les om:

Drift