Fester grepet i Sverige

Fester grepet i Sverige

EDB Ergogroup fester for alvor grepet på det svenske markedet etter å ha landet driftsavtalen med Bankernas Automatbolag.

EDB ErgoGroup skal håndtere 2800 minibanker i Sverige og vil overtar ansvaret for driften av alle minibankene innen 2012.

800 millioner

Avtalen løper over syv år, og har en samlet verdi på i overkant av 800 millioner kroner.

Fornøyd konsernsjef

Avtalen innebærer minibankene som tilhører den Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB og Swedbank, som er de fem største bankene i vårt naboland.

Totalt sett vil selskapet drifte 84 prosent av de svenske minibankene på markedet i løpet av 2012.

Avtalen vil gi EDB Ergogroup en sterk tilstedeværelse i Sverige.

- Avtalen med Bankernas Automatbolag er en viktig milepæl for vår satsing i Sverige. Vi har gjennom flere år bygget en sterk tilstedeværelse på tvers av Norden og utviklet en standardisert tjenesteportefølje for bank- og finansmarkedet. Avtalen synliggjør effekten av dette arbeidet, sier Terje Mjøs, konsernsjef i EDB ErgoGroup i en melding fra selskapet.

Kjøper tjenester

Avtalen går i hovedsak ut på at Bankernas Automatbolag på vegne av bankene vil kjøpe tjenester relatert til driften av automatene.

- Vi er glade for tilliten Bankernas Automatbolag viser oss gjennom inngåelsen av denne avtalen. Bankernas Automatbolag er et nytt og spennende samarbeid i Sverige som vil gi aktuelle banker fordeler i årene fremover, sier Wiljar Nesse, konserndirektør Financial Services i EDB ErgoGroup.

Selskapet leverer tjenester som innebærer blant annet administrasjon, programvarehåndtering, prosessering av transaksjoner, oppgjør og overvåking.

Felles infrastruktur

Bankernas Automatbolag kan gjennom avtalen sikre et felles innkjøp av tjenester.

- Gjennom samarbeidet mellom Bankernas Automatbolag og EDB ErgoGroup kan vi tilby de svenske bankene og andre kortutstedere en felles infrastruktur for bankautomater og sikre synergier gjennom kjøp av standardiserte tjenester, forteller Stefan Bergelind, administrerende direktør i Bankernas Automatbolag.

EDB Ergogroup leverer i dag tjenester til cirka 6000 minibanker i hele Norden.

Les om:

Drift