Flau feil for Google

Flau feil for Google

150.000 Gmail-brukere fikk slettet all e-post og kontakter i helgen.

Søndag ble Googles Gmail-servere rammet av et driftsproblem som resulterte i at minst 150.000 av tjenestenes brukere mistet all e-post, mappene e-posten var organisert i og kontaktlister.

I gang med gjenoppretting

Antall rammede brukere kommer fra en driftsmelding som sannsynligvis var ment for å roe ned kundene: Problemet rammet nemlig bare 0,08 prosent av brukerne, ifølge Google selv.

Men når det er snakk om verdens nest største e-posttjeneste blir brukertallene store.

Google melder på sine driftsstatussider at gjenopprettingen nå pågår for fullt. Noen kunder har allerede fått tilbake sine e-postkonti, mens andre fortsatt vil oppleve at det er problemer med å kople seg til e-posttjenesten. Dette betyr at kontoen deres er rammet og at rekonstruksjonen er i gang.

To millioner bedriftskunder

Dette er ikke første gang Gmail har vært plaget av perioder med lang nedetid og tap av data. Selskapet har de siste årene forsøkt å selge inn epost som en profesjonell tjeneste i rammeverket for Google Apps.

I fjor sommer fortalte Rajen Sheth at Google hadde to millioner bedriftskunder på plattformen.

Sheth var tidligere Hotmail-sjef i Microsoft, og produktsjef i Vmware før han byttet beite, og tok initiativet til å gjøre Gmail til en bedriftstjeneste.

Dårlig nytt for nettskyen

Tjenester i skyen er på vei bort fra hype-stadiet, og i dag er det blitt vanlig å bruke både for eksempel skybaserte kontorprogrammer og kalendere i nettleseren eller på smarttelefonen. Googles hovedkonkurrent innenfor skytjenester, og da spesielt epost, er Microsoft. Selskapets gratis Hotmail-tjeneste er den største konkurrenten til Gmail, men Microsoft håper også å utfordre Google når det gjelder kontorprogrammer på nett.

I en tid der man prøve å bygge opp brukernes tillit til skytjenester, passer det dårlig med slike problemer Google opplevde med sin Gmail-tjeneste i helgen.

Les om: