Flinkest i driftsklassen

Flinkest i driftsklassen

It-driftbransjen merker krisen, men Telecomputing klarer seg fint. De skviser så mye som mulig ut av hvert hode.

- Telecomputing er veldig tydelige, med en klar fokus på sentralisert drift basert på tynne klienter, sa Harald Tellmann i ASP Norge til Computerworld for en måned tilbake.

Bakgrunnen var en rapport om it-driftsmarkedet i Norge, og Telecomputing ble dratt frem som et stjerneeksempel i markedet for mellomstore bedrifter.

LES OGSÅ: Ergo forbi EDB i Norge

En ny rapport, utført av Ernst & Young, viser også at driftsselskapet fortjener skryt. Rapporten blir lagt frem i Finansavisen.

Rapporten tar for seg inntjeningen til it-driftselskapene per ansatt, og det viser seg at Telecomputing tjener mest penger per hode. De håvet inn så mye som 4.800 euro per ansatt fra juli til september. Gjennomsnittet i rapporten var 2.900 euro.

- Vi har jobbet fokusert og langsiktig for å skape lønnsom vekst, og vi har en unik og skalerbar leveransemodell som borger for høy produktivitet, sier direktør André Løvestam til Finansavisen.

LES OGSÅ: Ergogroup vil kjøpe Telecomputing

Selskapet har i dag 228 ansatte, og leverer løsninger til 30.000 brukere fordelt på over 500 kunder.

- Vi kjenner ikke til noen som håndterer tilsvarende bredde og kompleksitet på en delt it-plattform, skryter Løvestam.

Rapporten viser ellers at it-driftbransjen merker finanskrisen, og at flere selskaper har fått kutt i arbeidsoppgavene ettersom it-sjefene kutter i budsjettene.

Les om:

Drift