Første storkunde til Google Apps

Første storkunde til Google Apps

35.000 ansatte får én felles løsning for epost, kalender, chat og video.

Det britiske selskapet Rentokil Initial har inngått en avtale med Google om å bruke deres applikasjoner, og er i gang med å rulle ut løsningen til deres 35.000 ansatte verden over. Selskapet jobber blant annet med skadedyrkontroll, helse, hygiene og catering.

Rentokil har vært i Norge siden 1971, og markedsfører seg selv med å være Norges ledende skadedyrkontroll-firma.

Google forsøker å skape en direkte Office-konkurrent med sine Google Apps-løsninger. Hittil har ikke Microsoft Office lidd nevneverdig, men nå kommer Google med sin største kontrakt noensinne. Og det som kan være starten på noe større.

Felles databaser

- Med Google Apps kan vi takle store deler av våre problemer, forteller Rentokils it-direktør Bryan Kinsella i en pressemelding.

Selskapet skal bruke Googles epost, kalender, chatte-muligheter, oversettelsesteknologi og løsninger for videosamtaler. Kinsella tror det hele skal gjøre det lettere for både it-avdelingen og de ansatte.

- Frustrasjonen over å ikke ha en felles database over eposten til alle de ansatte vil forsvinne, og vanskelighetene med oversettelse, for de som vil samarbeide med kollagaer verden over, vil bli mindre, fortsetter Kinsella.

Bra for de mobile

Selskapet har kontorer i over 50 land. De bruker i dag 180 epost-domener og 40 ulike epost-systemer. Nå skal alt inn i en felles plattform, og samarbeidsmulighetene blir dratt frem som en av de viktigste årsakene til byttet.

Med Google Apps får brukerne tilgang til eposten sin fra nærmest alle enheter som kan kobles på nettet. Dette er bra for et selskap som har 15.000 ansatte som jobber "on the road", som Rentokil kaller det.

- Vi er veldig glade for at Rentokil går over til oss, og tror de vil stadig oppdage nye fordeler med den nye måten å jobbe på, sier en fornøyd Google-sjef, Adrian Joseph.

Les om:

Drift