Fortryllende Apple-evangelist

Fortryllende Apple-evangelist

Slik sjarmerte Guy Kawasaki publikum under sitt foredrag på IT-tinget i forrige uke.

Kawasaki sjarmerte publikum ved å vise frem bilder fra tidligere Norges-turer, før han benyttet sjansen til å lære alle fremmøtte på IT-tinget hvordan man skal være fortryllende.

Kawasaki hadde 10 punkter for hvordan han mener at folk kan bli en bedre utgave av seg selv.

For å være fortryllende må du, i følge Kawasaki, være likandes. Du må smile oppriktig, slik at du får mest mulig smilerynker, og du skal si ja når du blir spurt om noe. Det er i følge Kawasaki også viktig å stole på andre først, for da vil du få tillit tilbake.

I løpet av de 45 minuttene amerikaneren stod på scenen, klarte han i alle fall å fortrylle de oppmøtte med sjarmerende smil og underholdende livsvitenskap.

Kawasaki er en av verdens mest ettertraktede foredragsholdere, og en av grunnene er kanskje at han gir så mye av seg selv mens han står på scenen.

I løpet av foredraget fortalte han velvillig om sitt privatliv, og fortalte alle at han skulle spise på Alex Sushi etter foredraget, og at det bare var, for alle som ville, å dukke opp der om man ønsket å slå av en prat.

Den tidligere Apple-evangelisten, som senere har jobbet for Motorola i kampen mot Iphone, delte også litt av sine erfaringer om hvordan det var å ha Steve Jobs som sjef.

- Steve Jobs var kanskje ikke den letteste personen å komme overens med, han hadde veldig lav toleranse for inkompetanse. Han nølte sjeldent med å fortelle deg akkurat hva han mente om deg. Han kunne fortelle deg foran hvem som helst at du var udugelig. Men han var så brilliant og han hadde en utrolig god innsikt. Han hadde rett og slett et annerledes operativsystem enn oss andre, så han kunne komme unna med det. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag, uten Steve Jobs, avsluttet Guy Kawasaki.

Drift