Fortsetter med epost på Start.no

Fortsetter med epost på Start.no

Skulle gravlegges 1. mai, men gjenoppstår som betalingstjeneste.

"Som følge av siste års problemer har vi dessverre måttet innse at vi verken har de menneskelige eller økonomiske forutsetningene som skal til for å utbedre og opprettholde denne gratistjenesten på et tilfredsstillende nivå. Vi har derfor besluttet å legge ned tjenesten med virkning fra 1. mai 2010."

Det var meldingen som møtte brukerne av e-post-tjenesten til Start.no i februar.

Nå har pipa fått en annen lyd.

Gratis ut mai

De mellom 50-60.000 aktive brukerne får bruke tjenesten gratis ut mai, deretter vil det koste 29 kroner i måneden.

- Vi fikk veldig mange henvendelser fra brukere som lurte på om vi kunne videreføre tjenesten mot betaling. Det var en tanke som hadde slått oss før, men finnes jo veldig mange bedre, gratis eposttjenester, sier daglig leder i Start Networks, Kristen Linaae, til Computerworld.

Start.no-ledelsen bestemte seg for å gjennomføre en brukerundersøkelse blant webmail-brukere.

- Veldig mange svarte at de ville fortsette med Start som en betalingstjeneste, sier Linaae.

Powertech igjen

Dermed kom det i stand en avtale med Powertech, som tidligere driftet tjenesten da de eide Start sammen med Dagbladet. Start-brukerne vil beholde sine epost-adresser og innstillinger, men flyttes til tjenesten mailia.no.

- Powertech har god kompetanse på å drive slike tjenester, og de vil oppgradere og utbedre kvaliteten. Vi hadde problemer med driftssikkerheten, men nå er tjenesten i trygge hender, mener Linaae.

Start og Powertech vil dele inntektene fra epost-brukerne, men Linaae tror ikke på noen voldsom inntektsstrøm.

- De fleste vil sikkert bytte epost, men de som ønsker det kan fortsette. Det blir spennende å se hvor mange som ønsker å bruke tjenesten framover, mener Linaae.

Les om:

Drift