Gartner frykter gammelt utstyr

Gartner frykter gammelt utstyr

Fornyingen i datasentre har stoppet opp. Det kan straffe seg.

It-avdelinger forventer at den enorme veksten i datamengden vil være den største flaskehalsen i fremtiden, ifølge Gartner.

Nesten halvparten av alle beslutningstagere innen it som var med på en nylig undersøkelse fra analyseselskapet har nevnt datavekst som en av de tre største utfordringene.

Og to av tre vil investere i økt kapasitet neste år.

Datavekst

Utfordringene innen datavekst er gode nyheter for leverandører av lagringsløsninger. I tillegg til at 62 prosent har planer å utvide maskinvarekapasiteten i sine datasentre, planlegger tre av ti å skifte ut hele datasentre og kjøpe eller bygge nytt i løpet av 2011.

- Nå ser vi at verdensøkonomien er på vei til å bli dynamisk igjen i 2010 og virksomheter forbereder seg til vekst igjen. It-avdelingene vil bli utfordret til å være klar for denne veksten, sier Naveen Mishra, analytiker ved Gartner.

I fjor var situasjonen omvendt. Da ble de fleste it-sjefer tvunget til å kutte budsjettene og utsette oppgraderinger. Som følge av det opplever mange it-avdelinger at de henger etter i utskifting av utstyr, og er avhengig av utdatert infrastruktur.

- Leverandører som ønsker å benytte seg av dette nyåpnede markedet bør rette seg på infrastrukurløsninger som er høy i effektivitet og stor skalerbarhet. Det vil hjelpe kundene å forberede seg til den kommende veksten de vil få, sier Mishra.

Blir dyrt

I tillegg til vekst i datamengde nevnte 37 prosent av respondentene systemytelse og skalerbarhet som den nest viktigste utfordringen. Neste på listen, med 36 prosent, er flyt i systemene ("network congestion and connectivity).

- Mens alle utfordringer medfører ekstra kostnader er datavekst mest knyttet til økte budsjetter. Det tynger både på maskinvare, programvare, drift, adminsitrasjon og tjenester, sier Gartner-analytiker April Adams.

Den mest populære måte å takle dataveksten på er å fjerne gamle og unødvendige data, ifølge Gartner. Hele 62 prosent mener at såkalt "data retirement projects" er en god måte å løse dataveksten på.

Drift