Gartner og IBM krangler om Notes

Gartner og IBM krangler om Notes

Analytikerne mener kundene flykter fra Notes. IBM slår tilbake.

Denne uken slapp Gartner rapporten "Migrating off Notes/Domino e-mail may make sense in some circumstances".

Her hevdes det at mange kommer til analytikerne med spørsmål om å migrere fra Lotus Notes og Domino til andre epost-systemer, som Microsoft Exchange.

Dette liker IBM dårlig. Ed Brill, produktsjef for IBM Lotus, skriver i et blogginnlegg at tittelen på rapporten heller kunne vært "Migrating Off Notes/Domino Doesn't Make Sense in Most Circumstances".

Kaller det rykter

- Men dette ville nok ikke solgt like mye konsulenttid, skriver Brill.

Han påpeker at flere sitater fra rapporten støtter hans egen konklusjon. Blant annet "IBM-kunder som migrerer til Microsoft vil trolig bli skuffet" og "IBM er fortsatt en sterk og levedyktig epost-leverandør".

Brill påpeker videre at salget av Lotus-lisenser har økt det siste kvartalet, og kaller snakk om kunder som flykter fra plattformen "rykter på cocktail-fester".

Kaller det fakta

Gartner-rapporten ble skrevet av Tom Austin. Han slår tilbake mot Brill på sin egen blogg.

Rapporten koster penger, men Austin peker på oppsummeringen hvor han skriver at det kommer an på flere faktorer om det lønner seg å droppe Notes eller ikke. Og han oppfordrer folk til å ikke tro hva IBMs "sjefs-evangelist" skriver.

I enda et blogginnlegg om saken påpeker han at ingen Microsoft-kunder kommer til dem med spørsmål om å migrere til Notes, mens 116 kunder de siste ti månedene har hatt spørsmål om hvordan de skal migrere andre veien.

Vil ikke røpe tall

IBMs mann i Norge, Arne S. Nielsen, har også engasjert seg i kampen mot påstander om at Notes-kunder flykter til konkurrentene.

Da vi snakket med han i fjor ville han ikke ut med tall eller kundeeksempler. Men nestleder i Lotus Software Brukergruppe, Roger Johannesen, hevdet at kundestrømmen går motsatt vei av hva IBM ønsker.

- Det er nok flere som går fra IBM til Microsoft, enn andre veien, sa Johannesen.

Drift