Gmail-app for iOS lansert og trukket tilbake

Gmail-app for iOS lansert og trukket tilbake

Mislykket førstelansering av Gmail-appen til iPhone og iPad.

Google slapp i går den første appen for Gmail til iPhone og iPad. Den nye appen gjorde imidlertid kort karriere på App Store, da Google var nødt til å ta bort appen bare få timer etter den ble lagt ut for nedlasting.

- Dessverre inneholdt den første versjonen av appen en feil som gjorde at brukerne fikk en feilmelding når de startet appen. Vi jobber med en oppdatert versjon som kommer til å bli sluppet i løpet av kort tid, skriver Google i et blogginnlegg.

Feilmeldingen var knyttet opp mot et problem relatert til varslinger (push-notifikasjoner). Ved oppstart av appen fikk brukerne opp en "Notification Error", og det var heller ikke mulig å finne Gmail-appen under innstillinger for Varsling.

Det var imidlertid ikke bare varslingskrøll som fikk kritikken mot Google til å hagle.

- Stygg design, mangler viktige funksjoner

- Gode nyheter. Googles stygge app for Gmail er tatt bort fra App Store fordi den en helt forferdelig på absolutt alle måter, skrev Mike Rundle på Twitter.

iOS-appens brukergrensesnitt ligner mye på den nettbaserte utgaven av Gmail, noe som var en skuffelse for mange. I tillegg var selve e-postmeldingene nettbaserte, noe som kan by på visningsproblemer på spesielt iPhone. Andre brukere kritiserte appen da den ikke hadde støtte for mer enn én konto.

- Førsteinntrykket av Gmail for iOS er ikke bra. Ingen mulighet for flere kontoer. Notifikasjoner fungerer ikke. Hovedsaklig en web-visning, srev Federico Viticci, redaktør av MacStories.net.

Med iOS-appen kan brukere bla gjennom sine innbokser, søke etter e-postmeldinger og navigere i Gmail i delt visning (kun tilgjengelig på iPad). Alle organiseringsfunksjonene i Gmail er også med - du kan legge på etiketter, markere med stjerne, samt slette eller arkivere meldinger.

Det er imidlertid ikke mulig å bruke en sveipebevegelse for å arkivere e-postmeldinger som du kan i Gmails mobile nettutgave (eller Apples innebygde Mail-app). Å sveipe til høyre i iOS-appen henter i stedet frem en sidelinje med e-postkasser og etiketter.

iOS-versjonen av Gmail har riktignok et par unike funksjoner, som muligheten til å velge e-postadresser fra kontaklisten på enheten og autofullfør av e-postadresser, samt muligheten til å legge til bilder og video fra iPhone-en eller iPad-en i en e-postmelding.

Gmail-appen er i skrivende stund ikke tilgjengelig for nedlasting på App Store, men alle som allerede har lastet den ned, kan fremdeles bruke den på sine iOS-enheter. Google har ikke sagt noe om når en ny versjon av appen vil slippes på App Store.

Les om:

Drift