Gmail går offline

Gmail går offline

Google jobber med en versjon av Gmail som lar deg lese og skrive epost uten at du er koblet til nettet.

Det er heldigvis ikke like ille som det høres ut. Gmail forsvinner ikke, men kommer snart med funksjonalitet som lar deg både lese og skrive epost uten at du trenger å være koblet til nettet. Omtrent som et vanlig epost-program altså.

Den nye Gmail-klienten med offline-funksjonalitet ble sluppet på tirsdag og er fortsatt i beta-stadiet (når er noe fra Google ikke i beta?). Brukerne vil få tilgang til den nye tjenesten fortløpende i løpet av neste dagene.

Klienten gir i første omgang tilgang til epost, men vil etter hver også støtte kalenderfunksjonene uten at du trenger å være koblet til mens du jobber med dem.

Selskapet melder at Gmail Labs jobber med å utvikle og teste offline-klienten. Meldinger blir lastet ned så fort du kobler deg til nettet, samtidig sendes også meldinger du har lagt klare i utboksen.

Gmail-klienten er basert på Google Gears-plattformen, som dukket opp for første gang for to år siden og som til nå har gitt muligheten til å arbeide med Google Docs, Google Reader og en rekke tredjepartsfunksjoner uten at du er koblet til nettet.

Enn så lenge er det kun de engelske og amerikanske versjonene av klienten som får støtte for Gmail, og også etter hvert kalenderen, uten tilgang på nett.

Drift