Gmail haler innpå Hotmail

Gmail haler innpå Hotmail

Googles Gmail kan ta igjen Microsofts Hotmail i løpet av året.

Det går unna for Googles Gmail-tjeneste. Fra september 2007 til september i fjor vokste tjenesten fra 18,8 millioner unike besøkende per måned i USA til 26 millioner. Fra september i fjor til desember i fjor kom det ytterligere 3,6 millioner brukere oppå dette.

Hotmail har på sin side opplevd et fall, ifølge tallene fra Comscore. Fra september 2007 til september 2008 gikk Microsofts eposttjeneste fra 46,2 til 44,6 millioner unike brukere per måned i USA.

Kan bli ledende

Om Gmail fortsetter å vokse solid hastighet, slik trenden indikerer, og Hotmail faller med noen fåtalls prosent, slik trenden også indikerer, vil Gmail hale solid innpå Hotmail og kanskje til og med marsjere forbi i løpet av året.

Også Yahoo, med imponerende 91,9 millioner unike brukere i desember 2008 og 11 prosents vekst, kan begynne å skjelve så smått i buksa. Om Gmail holder samme fart mot 2011 kan Google bli verdensledende også på gratis epost.

Ikke hele bildet

Siden det er snakk om unike brukere i USA inneholder tallene riktignok noen feilmarginer. Men trenden indikerer uansett at Google har gjort noe riktig, at Microsoft har gjort noe feil og at Yahoo må øke innsatsen for å ikke bli slått, skriver Information Week.

Les om:

Drift