Google Buzz avslører kontaktlisten din

Google Buzz avslører kontaktlisten din

Standardinnstilling lar hvem helst se hvilke personer du har kontakt med via e-post.

Googles nye Buzz gjør det mulig for brukere av Gmail å skrive inn en statusmelding som deretter vises for alle bekjente i brukerens kontaktliste i Gmail.

I tillegg til at det er mulig å legge inn både bilder og video, kan du også integrere media fra Picasa, Youtube, Flickr og Twitter.

Offentlig kontaktliste

Men bare en dag etter at Google Buzz ble lansert får den nye sosiale tjenesten nå kritikk.

Problemet ligger i funksjonen for å "følge" andre mennesker. Funksjonen kompilerer en liste over Gmail-kontaktene som en bruker kommuniserer med ofte. Buzz starter automatisk å følge disse personene og publiserer listen på brukerens profilside, noe som betyr at hvem som helst kan se hvem andre Buzz-brukere er i kontakt med.

- Forestill deg at en kone oppdager at hennes mann sender e-post og chatter med en gammel kjæreste, eller en sjef som oppdager at en ansatt har kontakt med en konkurrent, skriver Nicholas Carlson på Silicon Alley Insider.

Standardinstilling

Problemet inntreffer bare dersom en bruker har aktivert Google Buzz og samtidig har en åpen profil på sin Google-konto. Når en Gmail-bruker velger å aktivere en åpen profil, så får man muligheten til å velge hvilke kontakter som skal vises eller ikke.

Standardinnstillingen er imidlertid at informasjonen skal vises for alle - bare de brukerne som klikker på en rediger-knapp får muligheten til å velge det bort. Det betyr at nye Google Buzz-brukere kan være koblet til andre mennesker uten at de er klar over det.

Ifølge IDG News har ikke Google kommentert problemet på det nåværende tidspunkt.