Google Docs og Gmail ute av beta

Google Docs og Gmail ute av beta

Det har tatt sin tid, men nå har Google endelig fjernet Beta-logoen.

Det kan nesten virke som en dårlig spøk, men Google har altså endelig valgt å fjerne Beta-stempelet på Gmail og Google Docs. Noe som for så vidt har virket som en enda dårligere spøk er at begge nettapplikasjonene har vært utstyrt med den lille logoen så pass lenge.

Gmail har vært stemplet som en Beta-utgave i over fem år, mens Google Apps har hatt logoen siden nettapplikasjonen kom for bedriftsbruk for to år siden.

Normalt sett er Beta-betegnelsen noe man kun bruker så lenge et program er i testfasen. Google har valgt en liten annen vri, og beholdt betegnelsen til tross for at både Gmail og Google Docs har fungert mer eller mindre knirkefritt i flere år.

I dag er det nesten to millioner bedrifter som benytter seg av Google Docs, selvsagt inkludert Google selv. Mange har mistenkt Google for å tviholde på Beta-statusen for å lettere kunne snike seg unna eventuelle problemer som oppstår med nettapplikasjonene.

Men nå er altså selskapet så sikre på produktene sine at de endelig velger å kalle dem for fullverdige.

Google-produktene som mister Beta-logoen i dag er; Gmail, Google Calendar, Google Docs og Google Talk, både i privat- og bedriftsutgave. Beta-logoen er ikke borte på alle produktene helt ennå, men da vi sjekket Gmail i forbindelse med denne artikkelen var den ikke lenger å finne på Googles epost-tjeneste. De resterende Google-tjenestene vil miste Beta-logoen i løpet av dagen.

Skulle du av en eller annen grunn føle deg sterkt knyttet til den lille logoen, er det mulig å reaktivere den i innstillingene for Google-kontoen din.

Les mer om saken på Googles blogg.

Les om: