Google frykter ikke Facebook-mail

Google frykter ikke Facebook-mail

Ny tjeneste samler Facebook-meldinger, chat, sms og epost.

Facebook lanserte i går sin egen meldingstjeneste. Systemet smelter sammen Facebook-meldinger, chat, sms og epost.

Ryktene i forkant av presentasjonen tilsa at det skulle komme en egen Facebook-mail, og ganske riktig får nå alle Facebook-brukere en "@facebook.com"-adresse.

"Ikke epost"

Men Facebook-direktør Mark Zuckerberg avviser at tjenesten hans er en epost-tjeneste.

- Dette er ikke epost. Den håndterer epost, i tillegg til Facebook-meldinger, chat og sms. Folk kan bruke sin facebook.com-adresse, men det er ikke slik folk primært vil bruke tjenesten, forklarte han i går under sin presentasjon.

For epost er ut, ifølge den unge entreprenøren. Det er tregt, gammeldags og ikke slik unge mennesker vil kommunisere. Et bilde på dette er at det blir sendt totalt fire milliarder beskjeder på Facebook hver eneste dag.

Man skal kunne bruke sin eksisterende epost-konto med Facebook-tjenesten, som foreløpig har kodenavnet Titan. Når det hele rulles ut er ikke kjent ennå, men allerede nå skal enkelte brukere få teste verktøyet.

Rolig Google

I forkant av presentasjonen ble det hele lagt frem som en "Gmail-killer" i pressen. Men Zuckerberg gjør det klart at han ikke har noen slike ambisjoner, og at folk fortsatt vil ha bruk for god, gammel epost.

Google er heller ikke særlig bekymret. Administrerende direktør Eric Schmidt sa under konferansen Web 2.0 Summit i San Fransisco at Facebook-mail bare er positivt.

- Mer konkurranse er alltid bra, for det gjør markedet større. Vi er alle tjent med at hele verden går på nett, og Gmail gjør det uansett veldig bra, sa Schmidt, som ikke ville kommentere Facebook mer konkret enn det.

Her kan du se hva Facebook skal lansere:

Drift