Grønnere Store Blå

Grønnere Store Blå

IBM spanderer en milliard dollar på miljøskjerping.

IBM skal i dag kunngjøre en plan om å bruke en milliard dollar i år på miljøtiltak. Selskapet lover en dobling av energieffektiviteten i datasystemene innen 2010. Tiltaket er forventet å bidra til besparelser på 500 millioner dollar i løpet av de neste tre årene, skriver Financial Times.

Energiforbruket utgjør om lag halvparten av kostnadene ved å ha maskinvare i drift. Det ventes at forbruket vil øke med over 70 prosent de neste fire årene. En investering i bedre utnyttelse av energiressursene er derfor også økonomisk viktig.

LES OGSÅ: Apple får miljø-stryk

Amerikanske kjemper som Citigroup og General Electric samt mediekolossen News Corp har denne uken presentert store investeringer i miljøtiltak, skriver den britiske avisen.

IBM skal doble kapasiteten for databehandling i sine datasentre innen tre år uten å øke strømforbruket. Selskapet anslår at initiativet vil spare inn fem milliarder kilowatt-timer i løpet av et år. Teknologien for å oppnå dette består blant annet av økt bruk av virtualisering og av nye kjølesystemer.

Drift