INNE I FJELLET: Knut Molaug, administrerende direktør i Green Mountain, inspiserer datasenteret på Rennesøy. Datasenteret er bygget om fra gamle NATO-haller, er på omlag 21.000 kvadratmeter og kjøles med vann fra fjorden. (Pressefoto: Green Mountain

INNE I FJELLET: Knut Molaug, administrerende direktør i Green Mountain, inspiserer datasenteret på Rennesøy. Datasenteret er bygget om fra gamle NATO-haller, er på omlag 21.000 kvadratmeter og kjøles med vann fra fjorden. (Pressefoto: Green Mountain)

Helse Vest velger Green Mountain

Flytter to av fire datahaller på Vestlandet inn i fjellet på Rennesøy.

Helse Vest IKT har inngått en ny avtale med datasenterselskapet Green Mountain. Under avtalen skal to av selskapets fire datahaller flyttes inn i fjellet i Green Mountains datasenter på Rennesøy utenfor Stavanger.

- Vi er glade for å styrke våre leveranser til helsesektoren med denne kontrakten med Helse Vest IKT. Dette samarbeidet for å sikre best mulig løsninger Helse Vests brukere er svært viktig for oss i Green Mountain, sier salgsdirektør Petter Tømmeraas i Green Mountain i en melding.

Helse Vest, som har ansvaret for spesialhelsetjenestene i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, har omlag 27.300 medarbeidere, omfatter 50 sykehus og institusjoner og leverer helsetjenester til nærmere 1,1 millioner innbyggere. Nå skal de altså få it-tjenester som vil driftes fra Green Mountains datasenter DC1-Stavanger.

Tjenestene skal være i full drift i første kvartal i år.

 

Drift