Hotmail får overhaling

Hotmail får overhaling

Konkurransen mellom Microsoft og Google foregår på mange områder, også i markedet for nettbasert e-post.

Oppgraderingen av Windows Live Hotmail annonseres i dag, mindre enn en uke etter lanseringen av Microsoft Office 2010. Og det er nettopp samspillet mellom funksjoner i Hotmail og Office som trekkes frem som den viktigste oppgraderingen, skriver IDGs nyhetstjeneste.

I tillegg til en rekke andre forbedringer, får Hotmail nå nye online redigeringsmuligheter for Office-dokumenter.

"Når du mottar et Office-dokument som et vedlegg i Hotmail – Word, Excel eller PowerPoint – kan du åpne og se vedlegget online i hvilken som helst populær nettleser på PC eller Mac uavhengig om du har Office installert," sier Microsoft i en kunngjøring.

"Dette kommer som et resultat av den sømløse integreringen mellom Hotmail, SkyDrive (Microsofts gratis online lagringstjeneste) og Office Web Apps, slik at du kan sende, motta og jobbe med et dokument sammen med andre."

Google tilbyr allerede online redigering av dokumenter, også Microsoft Office dokumenter, gjennom Gmails integrasjon med Google Docs.

10 Gigabyte med bilder

Nye Hotmail får også forbedret sikkerhet, med et smartere søppelpost-filter og en "Sikker Sender"-funksjon som gjør det lettere for brukere å skille mellom ekte beskjeder og svindel.

Hotmail-brukere vil kunne sende opptil 10GB med bilder per melding, noe som fort kan være opp mot 2 000 bilder. Man kan også synkronisere epost, kalender og kontakter mellom internett og mobiltelefonen via Exchange ActiveSync-tjenesten. Hotmail skal i tillegg optimaliseres for bruk på mobile enheter med berøringsskjerm, og man vil kunne laste ned nye Hotmail applikasjoner til mobiltelefonen.

De nye funksjonene i Hotmail skal rulles ut i løpet av de neste månedene, heter det i kunngjøringen fra Microsoft.

Tall fra Business Insider viser at i det amerikanske markedet kjemper Gmail og Hotmail om andreplass, begge med rundt 40 millioner brukere. De blir imidlertid grundig slått av Yahoo! som har nesten dobbelt så mange brukere som sin nærmeste konkurrent.

LES OGSÅ: Lag din egen Hotmail signatur.

Les om: