HP tilpasser seg fremtidens datarom

HP tilpasser seg fremtidens datarom

Introduserer nye utgaver av sin kraftigste datamaskin.

Frankfurt: - Vårt svar på utfordringene i datarommet er konvergert infrastruktur. Før hadde hver datamaskin sin egen utforming og teknologi. Det var egne løsninger for datamaskiner, nettverk og lagring. I vår konvergerte infrastruktur bringes alt sammen, sier Dave Donatelli, konserndirektør med ansvar for maskiner, nettverk og lagring i HP.

Konsekvensen av infrastrukturen er at forskjellig typer datamaskiner monteres i 19 tommers kabinetter og benytter de samme komponentene. Typisk er strømforsyning og vifter. Med to forskjellige typer datamaskiner i samme skap, kan felles komponenter skiftes mellom de to maskinene.

Ikke se forskjell

En maskin i kabinett kan typisk benytte AMDs prosessor. Den andre kan eksempelvis benytte Intels nye kraftigste prosessor Itanium 9300 som ble lansert tidligere i år. Det er ikke lenger mulig å se forskjell på industristandard maskiner, Proliant, og de forretningskritiske, Integrity med Unix.

- Vi er verdens største innkjøper av komponenter til it. Vi kjøper for 50 milliarder dollar i året. Det gjør at vi kan tilby nye forretningskritiske maskiner til 40 prosent lavere pris enn de som erstattes, fremhever Dave Donatelli.

Mens Integrity-serien var de forretningskritiske, vil alle maskiner heretter regnes som kritiske. Mens IBM har lansert, EX5, sine nye kritiske maskiner med Intels nyeste Xeon 7500, vil Hewlett-Packard (HP) vente til prosessoren er leveringsklar, en gang i juni.

De nye forretningskritiske systemene vil ikke bli levert før senere i år. Hvilken ytelse de vil ha sier HP lite om, men generelt er de fra to til ni ganger kraftigere ifølge målinger. Selv hevder HP at kunder vil oppleve en forbedring på opptil 20 ganger.

Tung

Superdome har vært et begrep hos HPs største kunder. Superdome skal forbli et begrep, nå som Superdome 2. Det dramatiske er at det store kabinettet er borte. Superdome kommer nå i en helt ny og større bladhylle med ny sammenkoblingsteknologi som settes rett inn sammen med andre maskiner. Åtte maskinblad med to, fire eller åtte Itanium 9300 blir levert i Superdome-bladhyllen.

- Vi har laget en helt ny arkitektur for forretningskritisk databehandling. Det er den første på ti år. Basert på denne bygger vi produkter basert på en bladarkitektur, fremhever Dave Donatelli.

Standardhyllen for bladmaskiner, C7000, tar nå også blad med den nye Itanium 9300. I tillegg leveres en 2 U høy maskin, rx2800, for avdelingsformål, for de som ikke har behov for mange maskinblad med Itanium.

Nytt er sammenkobling av bladene med Itanium i C7000. Det skjer ikke på baksiden. Det skjer ved å sette på et sammenkoblingsdeksel på forsiden. To eller fire maskiner kan kobles sammen med forskjellige deksler.

Forutsetningen er arkitekturen Blade Scale Architecture. Sammenkoblingen betegnes Bladesystem Matrix. Det skal kunne få de mange bladmaskinene til å fremstå som én. For målet er å gi mer sprut til forretningsapplikasjoner hos store virksomheter.

Borte blir produktnavnet Procurve, som er HPs eget. Borte blir 3Com. Hva skal barnet hete? Les mer på neste side.

Les om:

Drift