IBM dobler serverparken

IBM dobler serverparken

I løpet av de neste tre årene vil IBM doble sin serverkapasitet, og spare 333 millioner dollar.

Prosjektet regnes for å være en av de største konsolideringene i it-bransjen noensinne. Kapasitetsøkningen gjelder deres servere og lagringskapasitet, men skal gjennomføres uten å øke energiforbruket og utslippene av karbongasser.

Selskapet skal spare 333 millioner amerikanske dollar i løpet av en fem års periode, særlig ved innkjøp av nytt utstyr og migreringskostnader.

- Vi har evaluert over 10.000 Intel- og Unix-servere for å se hvilke som lønner seg å få over på Linux på mainframe, og vi har plukket ut 3900, sier visepresident for IT-optimalisering i IBM, Rich Lechner, til IDG News.

Miljøtankegang
- Vi har redusert karbonutslippene med mer enn 40 prosent de siste 15 årene, sier Lechner og legger til at selskapet vil redusere ytterligere med 12 prosent de neste fem årene.

Prosjektet vil også føre til en stor porsjon energisparing, og vil spare 25 millioner dollar over den samme fem års perioden. Det er en reduksjon på 5 milliarder kilowattimer over tre år – eller like mye som Paris bruker i løpet av ett år.

LES OGSÅ: IBM skroter serverparken

Drift