- Ikt bidrar mest til innovasjon

- Ikt bidrar mest til innovasjon

Innovasjon Norges ønske om å droppe ikt som egen sektor setter sinnene i kok. - En uforståelig prioriteringen, mener Fredrik Syversen i Ikt Norge.

I slutten av januar ble det kjent at Innovasjon Norge ikke lenger vil ha ikt som en egen sektor, men heller ønsker å integrere det i andre bransjer.

Satte sinnene i kok

Da statssekretær Hallvard Ingebrigtsen besøkte Mobile World Congress, satte han foten ned for tiltaket.

- Det er lenge til oljeinntektene tar slutt, men det er ikke lenge til vi må tenke på hva vi skal gjøre når det skjer. Ikt-næringen står helt sentralt i vår norske fremtid, sa statssekretæren ifølge Teknisk Ukeblad.

Ikt-Norge var blant dem som virkelig satte sinnene i kok etter meddelelsen fra Innovasjon Norge.

- Ikt er utvilsomt den enkeltfaktoren som bidrar mest til innovasjon i alle næringer. Derfor blir denne prioriteringen uforståelig, sa Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling, til Teknisk Ukeblad etter meddelelsen.

Personlig engasjement

Etter at Næringsdepartementet involverte seg i saken, har Syvertsen følgende melding til Innovasjon Norge.

- Vi er glade for statssekretærens personlige engasjement for næringen og at Næringsdepartementet tar grep i denne saken. Vi forventer nå at Innovasjon Norge følger opp, sier han i en pressemelding på organisasjonens hjemmeside.

Han uttrykker samtidig viktigheten ved å delta på store arrangementer som Mobile World Congress.

- De nordiske landene har en meget sterk tilstedeværelse på messen gjennom nasjonale paviljonger. Det er derfor viktig at Norge ikke trekker seg herfra, men heller styrker tilstedeværelsen, sier Syversen.

Bekymret

Ikt Norge har vært redd for at sektornedleggelsen ville føre til mindre deltakelse fra Norge.

- Etter nyheten om at Innovasjon Norge legger ned sektorsatsingen på ikt, har vi vært bekymret for at nettopp den norske fellesstanden på verdens største mobilmesse står i fare. Derfor var det veldig betryggende å høre at statssekretæren la vekt på at denne type arrangement bør prioriteres, sier Syversen.

Mobile World Congress er den viktigste møteplassen for den globale mobilnæringen. Hvert år møtes operatører, leverandørene og ikke minst selskaper som lager applikasjoner og innhold til mobilen på messen.

Les om:

Drift