Intel slanker serverparken

Intel slanker serverparken

133 datasentre blir til åtte når brikkegiganten Intel sliper sparekniven.

Intel har i dag over 93 000 servere, mer enn antall ansatte i selskapet. Nå skal datasentrene effektiviseres, og 133 eksisterende it-fasiliteter skal bli til åtte i løpet av sju år. Serverkonsolideringen skal spare selskapet for 1,8 milliarder dollar.

- Vi har et økende behov for ytelse, og kostnadene våre stiger i takt med dette. Datasentrene våre må bli mer effektive, sier Brentley Davis, prosjektleder for selskapets effektiviseringsprogram.

Effektiviseringsprogrammet er ikke planlagt sluttført før i 2014, men Davis håper å aksellerere prosessen, så arbeidet blir sluttført i 2010 eller 2011. En sentral del av konsolideringen består i å migrere til servere med flerkjerne-prosessorer og satse ytterligere på virtualisering.

- Istedenfor å kjøre ett operativsystem per server, skal vi kjøre fire, sier Davis.

LES OGSÅ: IBM skroter serverparken

Konsolidering av datasentre har blitt en trend innen større it-avdelinger de siste årene, og selskaper kan spare store penger samtidig som de oppgraderer maskinvare og konsoliderer programvare. Færre servere gjør det mer også oversiktlig å kontrollere at ulike systemer kjører på samme versjon av et operativsystem eller en applikasjon. Serverkonsolidering er samtidig en god anledning til å kvitte seg med gammel maskinvare og oppgradere til en mer moderne plattform.

- Dersom Intel ikke gjorde noe, ville antall servere fortsette å stige, og nå 250 000 på et tidspunkt, mener Davis.

Les om:

Drift