Intelligent strøm i datarommet

Intelligent strøm i datarommet

Raritan lanserer en ny familie strømdistribusjonsenheter for rack i datarommet.

Den nye PX-2000 kaller Raritan intelligent power distribution units (iPDU), altså intelligente enheter for distribusjon av strøm. Innebygget i enhetene er det sanntids monitorering av energiforbruk og belastning, så vel som miljømessige forhold om du bruker tilleggssensorer som kan plugges inn.

Ifølge Raritan er PX-2000 innrettet mot virksomheter som ønsker nøyaktig og kontinuerlig overvåking av energiforbruk for å redusere strømkostnader, forbedre kjøling mellom rack og avanserte muligheter for fjernstyrt å slå enheter av og på.

PX-2000 samler inn omfattende informasjon om energiforbruket i tillegg til temperatur, luftfuktighet, trykk og luftstrøm. For å se energiaktivitetene direkte i sanntid er iPDU-ene utstyrt med et LED-display i racket, i tillegg til den web-baserte programvaren. Administrator kan sette både kritiske og ikke-kritiske terskler for strømforbruk og miljøfaktorer.

Alle PX-modellene støttes fullt ut av Raritans Power IQ, programvare for energiadministrasjon. Power IQ gir mulighet for ytterligere monitorering og administrasjon for å vise hvilke enheter som forbruker mest strøm, om tiltak for energisparing faktisk fungerer og om det er varme punkter (hotspots) eller punkter som kjøles for mye.

Ifølge Raritan kan Power IQ brukes med deres egne PDU-er så vel som tredjeparts, og sammen med forskjellig måleutstyr brukes til å analysere hele virksomhetens strømforbruk brutt ned på de enkelte enheter og målt i en rekke formater, som i kostnader eller CO2-avtrykk.

Drift