Klart for byggestart i Fet

Klart for byggestart i Fet

Byggingen av datasenteret tidligere kjent som Greenfield er endelig i gang i Fet kommune.

Sammen med søsterselskapet Agathon Borgen har Miljøbygg signert byggekontrakt med Digiplex om nytt datasenter i Fet kommune.

Til en verdi av omlag en halv milliard kroner skal selskapene bygge totalt 12.500 kvm bygg, inkludert seks store datahaller.

Helge J. Nakken, administrerende direktør i Miljøbygg forteller at det har vært både en lang og spennende prosess å forhandle frem kontrakten som ble halt i land like før vinterferien.

- Prosjektet er viktig for it-næringen i Norge, og vi er strålende fornøyd med å vinne denne kontrakten. Kontrakten øker vår ordrereserve betydelig, noe som gjør at vi kan senke skuldrene litt i et ellers tøft marked, sier Nakken i en pressemelding.

Nye utfordringer

Prosjektet skal gjennomføres i løpet av 2014 og 2015, og skal da stå klart til å ta imot rundt 30.000 dataservere. Digiplex har ansvar for prosessen med utvikling, bygging og drifting av det nye datasenteret, som Evry skal leie i en 20-års periode.

For Miljøbygg og Agathon Borgen er dette et omfattende og utfordrende prosjekt med utfordringer de nok ikke er vant med. Et slikt datasenter gjør at entreprenørene må ta hensyn til tekniske løsninger som de ikke jobber med til daglig.

- Den største utfordringen er den enorme mengden teknikk som skal inn i dette bygget, påpeker Øystein Nordal, administrerende direktør i Agathon Borgen.

Eksempelvis er det behov for stor kjølekapasitet til serverne. Denne delen av kontrakten utføres av GK Norge AS. Entrepenørene er avhengige av samarbeid med spesialiserte leverandører for å løse tekniske utfordringer. Med krav om 100% oppetid er det også svært strenge krav til den tekniske delen, og det må planlegges backup-løsninger til blant annet strøm, kjøling, vann og lignende.

Eier Digiplex har også hatt et stort fokus på at det nye datasenteret skal være et miljøvennlig prosjekt, og de planlagte løsningene skal være svært effektive.

- Det er viktig for oss at man bygger med fremtiden i tankene, forteller Nakken.

- Nå gleder vi oss til å sette i gang med å bygge fremtidens datasenter, avslutter han.

Les om:

Drift