Knallharde EDB-kutt i innlandet

Knallharde EDB-kutt i innlandet

EDB sier opp 45 av 60 ansatte på Hamar. På Lillehammer forsvinner alle 28.

- Frustrasjon og overraskelse! sier Terje S. Pedersen til Hamar Arbeiderblad (HA).

Sammen med rundt 60 kolleger fikk han i slutten av forrige uke beskjeden om at de fleste av arbeidsplassene til EDB Business Partner forsvinner fra det gamle NIT-bygget på Ottestad utenfor Hamar.

Informasjonsdirektør Helge Lorange i EDB Business Partner sier til avisen at hele prosessen skal gjennomføres på et halvt år.

- Vi har 14 lokasjoner i Norge og prøver å samle en del miljøer for å skape mer robuste og sterke fagmiljøer. På den andre siden prøver vi å strømlinjeforme bedriften vår. Gjennom et omfattende kostnadsprogram skal vi kutte 400 millioner kroner, derav 250 på maskinvare og programvare, sier Lorange til avisen og legger til:

- Vi skal kutte til sammen 150 millioner kroner i personalkostnader.

LES OGSÅ: EDB tviler på IDC-optimismen

På Lillehammer går selskapet enda tøffere til verks, her legges alle de 28 arbeidsplassene ned, skriver avisen.

LES OGSÅ: - EDB går over lik i kostnadskutt

Lokal it-historie mot slutten

I 2004 kjøpte EDB den lokale virksomhet på Hamar etter at IBM solgte en del av sin tjenestevirksomhet. Enheten det dreier seg om er rester av NIT (tidligere KDØ, Kommunedata Østlandet), med hovedkvarter på Hamar.

Etter at selskapet knelte på midten av 1990-tallet ble NIT kjøpt av IBM i 1995.

- Overtagelsen av virksomheten fra IBM betyr en tredobling av vår omsetning mot offentlig sektor og gjør at EDB kan tilby leveranser i hele verdikjeden til dette segmentet, sa konsernsjef Endre Rangnes i EDB til Computerworld i 2004.

LES OGSÅ: EDB sparker 100 nye ansatte

Les om:

Drift