Kongsbergregionen valgte Itum

Kongsbergregionen valgte Itum

Vraket EDB Ergogroup, Atea og Umoe i ny avtale verdt ti millioner kroner.

Itum har vunnet anbudet på drift av it-systemene til kommunene involvert i Kongsbergregionen, i konkurranse med blant annet EDB Ergogroup, Atea / Ikomm og Umoe IKT, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Antatt kontraktsverdi er rundt ti millioner kroner over tre år.

Sju kommuner

Kongsbergregionen består av kommunene Rollag, Nore og Uvdal, Kongsberg, Flesberg, Hjartdal, Notodden og Tinn.

De sju kommunene har utviklet et it-samarbeid de senere årene som omfatter både strategi og utvikling, samt drift av kommunale it-løsninger. På driftssiden har målet vært en gradvis samordning av kommunenes it-drift.

Det er denne jobben som nå tilfaller Itum Drift, i konkurranse med seks andre tilbydere.

- Dette er en strategisk viktig case for Itum, og er med på bekrefte vår posisjon i det lokale markedet, sier salgssjef Torstein Håvardsrud i Itum Drift.

Drift og utvikling

I tillegg til å være en driftspartner, vil Itum også bli en viktig utviklingspartner for kommunene. Oppdraget omfatter fjerndrift av de kommunale it-plattformene i seks av regionens sju kommuner. I tillegg inngår en rammeavtale om kjøp av konsulentbistand, samt gjennomføring av utviklingsprosjekter.

Et av disse prosjektene vil omfatte planlegging av en konsolidering og standardisering av kommunenes it-plattformer.

- Dette er en av de største og viktigste kontraktene innenfor IKT-samarbeidet i regionen, sier prosjektleder i Kongsbergregionen, Halvor Rostad.

Itum har Itum 120 ansatte, fordelt på 12 kontorer over hele landet.

Drift