Lagre meldingslogg i Outlook.com

Lagre meldingslogg i Outlook.com

Nye Outlook.com har fått en del nyttig funksjonalitet som det kan være lurt å lære seg

Med re-lanseringen av Hotmail eller lanseringen av Outlook (hvordan du velger å se på det hele, kommer egentlig an på ditt perspektiv), har Microsoft endelig fått på plass en e-posttjeneste som er på høyde med konkurrentene. På høy tid vil mange si.

Outlook viderefører integrasjonen av Windows Live Messenger direkte fra nettleseren. En gledelig nyhet i den oppdaterte tjenesten er muligheten til å lagre meldingshistorikk til direktemeldinger som man sender.

Du må for øvrig ikke benytte deg av meldingsprogrammet via outlook.com for at meldingene skal bli lagret. Selv meldinger som sendes via den dedikerte Windows Messenger-klienten, vil bli lagret. Dermed slipper man å lagre meldingshistorikken lokalt på pc-en.

Å kunne lagre meldinger er nyttig, spesielt hvis det blir utvekslet meldinger som det kan være verdt å ta vare på. Lagrede meldinger kan senere hentes frem ved hjelp av meldingsoversikten eller enklere: ved å søke dem opp direkte fra søkefeltet i Outlook.

Les også: MS Office og Google Docs i skjønn forening

Lagring av meldingslogg er en funksjon som må manuelt aktiveres. Hvis ikke du har gjort det allerede, start nettleseren og logg deg på outlook.com. Øverst til høyre i nettsiden skal du se et lite tannhjulikon (til venstre for ditt Microsoft-brukernavn). Trykk på dette ikonet for å vise de ulike valgene som skjuler seg i denne nedtrekksmenyen.

Klikk på alternativet som heter Flere e-postinnstillinger. Når siden for Alternativer er lastet inn, finn frem lenken som heter Meldingslogg. Du finner den under avsnittet Behandle kontoen din. Fra neste skjermbilde vil du se to radioknapper (se skjermbilde). Sørg for at knappen for Lagre direktemeldinger er trykket inn.

Avslutt med å trykke på Lagre-knappen. Lagrede meldinger vil nå lagres i en egen mappe som heter Meldingslogg. Du finner denne under mappestrukturen fra tjenestens forside. Foruten å se på tidligere meldinger, har man muligheter til å utføre en rekke nyttige handlinger som svare, slette eller videresende meldingsloggen som en e-postmelding.

Trykk på en samtalelogg fra Meldingslogg-mappen og trykk på lenken som heter Handlinger i høyre hjørnet av meldingsvinduet. Dette vil hente frem en nedtrekksmeny med mange nyttige valg.

Les også: Her er Outlook.com

Les om:

Drift