Leder i svitsjemarkedet

Leder i svitsjemarkedet

Det er Cisco, HP og Juniper som kjemper om de tre første plassene i markedet for Ethernet-svitsjer.

Cisco, HP og Juniper Networks kunne legge til rundt 600 millioner dollar i inkrementell omsetning. I følge en studie utført av Dell'Oro Group var veksten i dette markedet på nesten 20 prosent.

Tall fra Dell'Oro viser at det globale markedet i tredje kvartal var fire milliarder dollar, mens prognosene for fjerde kvartal tilsa en omsetning på 4,2 milliarder dollar – en økning på fem prosent.

Dell'Oro forventer at markedet fortsetter å vokse nå i 2010. Dette skyldes i hovedsak veksten innenfor 10G Ethernet i datasentere. Dell'Oro fant ut at 10G Ethernet var det eneste segmentet innenfor Ethernet-svitsjemarkedet som kunne vise til port- og omsetningsvekst i fjerde kvartal. Dette skyldes kraftige leveringer av 10G Ethernet-svitsjer for datasentere.

Det globale markedet for 10G Ethernet-svitsjer var på 737 millioner dollar i tredje kvartal, og Dell'Oro trodde dette ville vokse til 908 dollar i fjerde kvartal – en økning på 23 prosent.

Cisco mister andeler innenfor Ethernet-svitsjing i 2009. I 2007 hadde de hele 72 prosent av markedet. Dette sank til 71 prosent i 2008. I følge UBS ble denne andelen redusert til 67 prosent i 2009.

Totalt er det HP, 3Com, Juniper og Brocade som vinner terreng innenfor Lag 2 og lag 3. Både F5 Networks og Citrix økte sine markedsandeler innenfor Lag 4 til 7.

Cisco er fremdeles den totale markedslederen, og gjennomgår nå en overgang fra Catalyst-serien til den nye Nexus-plattformen for å kapre den nye svitsjebølgen.

Les om: