Leverer nye kraftservere

Leverer nye kraftservere

Dell lanserte for kort tid siden ni servere i sin PowerEdge-serie. Nå kommer ytterligere fire nyvinninger i denne familien.

De helt nye PowerEdge-modellene R910, M910, R810 og R815 leveres med Intels Nehalem-EX prosessorteknologi. Ifølge selskapet betyr det i R910s tilfelle en ytelsesøkning på 219 prosent i forhold til forrige generasjon servere.

De fire nykommerne er tiltenkt en plass i lastintensitive datasentere og områder som virtualisering, konsolidering og databaser.

PowerEdge R910 er en 4U høy rackserver som kommer med fire prosessorsokler for Intel Nehalem-EX, opptil 64 DIMM-sokler for minne, redundante strømforsyninger og en innebygd hypervisor.

PowerEdge M910 har også fire prosessorsokler og er tilpasset Intel Xeon 7500. Dette er en bladserver i full høyde som kan skalere opptil 512 GB minne over 32 DIMM-plasser.

PowerEdge R810 er 2U høy og kommer i versjoner med to eller fire prosessorsokler. Denne serveren er basert på Intel Nehalem-EX prosessorteknologi. Her kan man ta i bruk opptil 32 DIMM-spor.

PowerEdge R815 drives av AMD Opteron-prosessorer og kan operere med 32 DIMM-plasser. Også denne serveren er 2U høy og er ellers i stand til å ta i bruk totalt 48 prosessorkjerner.

Med selskapets FlexMemory Bridge-teknologi får man muligheten til å velge blad- og rack-systemer med to sokler mens man aksesserer opptil 32 DIMM-plasser med minne.

Ved hjelp av hva Dell kaller Fail-Safe Virtulization kan man nå også få redundante hypervisorer. Meningen er at dette skal gi et ekstra beskyttelseslag.

Administrasjonen kan gjøres ved hjelp av Lifecycle Controller. Dette er en integrert applikasjon for systemadministrasjon. Her kan administratorer få ett felles sted for å se hele it-infrastrukturen, samt utføre ulike handlinger.

Les om: