Logica vil bli den tredje store

Logica vil bli den tredje store

Logica vil ta opp kampen mot EDB og Ergogroup på it-drift i Norge.

- WM-data lyktes godt på det nordiske plan på grunn av forståelse for forretningskulturen. Men to ting holdt oss våkne. Hvordan skulle vi støtte våre kunder i sin internasjonalisering og hvordan skulle vi takle kostnadene, sier Tor Malmo, administrerende direktør i Logica.

WM-data så at oppkjøp kunne representere en fare. Da britiske Logica kjøpte WM-data i 2006 passet det bra siden Logica bare hadde noen få ansatte i Sverige.

Etter oppkjøpet ble det laget en felles strategi for nye Logica hvor Norden var den regionen som gjorde det best. Det resulterte i målet om å være et europeisk it-selskap for europeiske selskaper som går internasjonalt.

Lokalt og fjernt

- Nå er vi i 36 land og er blitt 40.000 medarbeidere. I Norge er vi rundt 850 hvorav 100 er i Bangalore og Shinai og 130 er innleide, fortsetter Tor Malmo.

Logica kaller det "Blended Delivery", mesteparten av assistansen leveres lokalt og noe der det er mest egnet. Således er drift av Statoil-Hydros servicedesk et godt eksempel. Utad er det én servicedesk hvor den norske assistansen leveres fra Stavanger mens den engelske leveres fra Wales i Storbritannia.

"Blended Delivery" av tjenester, Business Process Outsourcing, er ett av tolv områder som Logica har vurdert som vekstområder. Andre er Remote Infrastructure Management, tjenesteorientert arkitektur, sikkerhet og drift av Microsoft og SAPs programvare.

- De forskjellige vekstområdene implementeres forskjellig i de forskjellige landene, forklarer Tor Malmo.

Grunnlaget for driftsleveranser i Norge er overtagelsen av Siemens Business Services. Det gir kundene tilgang til tre datasentre i Norge, hvorav ett er hos Digiplex som leier ut plass, strømtilførsel og kjøling.

- Det er viktig med lokal nærhet. Derfor har vi fysiske datahaller i Norge, påpeker Tor Malmo.

Håpet er å lykkes med drifting av SAPs applikasjoner for mindre og mellomstore kunder i Norge ved hjelp av en annen kostnadsmodell enn konkurrentene. Les videre på neste side!

Les om:

Drift