Microsoft åpner Outlook-formatet

Microsoft åpner Outlook-formatet

Fjerner sperrer fra psf-formatet, og åpner nye muligheter for utviklere.

Personal Storage Table, filer med etternavnet .pst, har inntil nå vært proprietære og lukkede. De brukes blant annet til å lagre eposter, kalendre og kontakter i Outlook.

Microsoft skal nå åpne opp formatet, slik at annen programvare kan lese filene. Formatet skal bli patent- og lisensfritt.

Frem til nå har .pst-filene blitt konvertert eller bli lest via Microsoft-programvare eller API-er, om man ville bruke dem i andre programmer enn for eksempel Outlook.

Denne tiden er altså forbi.

Nye muligheter

Microsoft ser for seg en ny programvareflora etter åpningen. Man kan for eksempel utvikle egne programmer til å søke gjennom store mengder epost etter relevant informasjon eller sikkerhetstrusler.

Og man kan ikke minst nå lettere eksportere data fra Outlook-brukere til andre løsninger, som skytjenester.

- En bruker har kanskje data på harddisken som de vil migrere til en skytjeneste. Nå kan utviklere skrive kode på serveren som lar brukeren laste opp sin .pst-fil direkte, i stedet for at Outlook må kjøre på klienten for å på en eller annen måte få ut dataen, forklarer Microsofts Paul Lorimer, sjef for Microsoft Office-interoperabilitet, til vår nyhetstjeneste.

Helt åpent

Arbeidet med å åpne .pst, er en del av Microsoft Open Specification Promise. Microsoft lovet i 2006 at de ville åpne opp diverse teknologier.

Men utviklere som vil kaste seg over filformatet må vente litt. Microsoft sier at de vil slippe oppskriften i første halvår av 2010.

Formatet skal bli helt åpent, det vil si at ingen MIcrosoft-programvare skal kreves i noen form for å skrive eller lese filtypen.

Drift