Microsoft bygger i Irland

Microsoft bygger i Irland

Microsoft investerer 2,7 milliarder kroner i selskapets første store datasenter i Europa.

Første spadetak er i ferd med å bli tatt for Microsofts nyeste datasenter, som skal ligge i Dublin, samme sted som selskapets Europa-kontor. Microsoft investerer 500 millioner dollar, nesten 2,7 milliarder kroner, i datahallen som skal huse titusenvis av servere, og er planlagt ferdigstilt medio 2009.

Datasenteret i Dublin blir det første, store datasenteret for Microsoft i Europa, og det eneste utenfor USA som skal levere Windows Live-tjenester. MSN-portalen, Hotmail og en rekke andre tjenester for bildedeling, blogging og nettlagring skal også skje fra Dublin-senteret for kunder i Europa, Afrika og Midt-Østen.

LES OGSÅ: Fremgang på alle fronter for Microsoft

Datahallen vil totalt romme nesten 5000 kvadratmeter, men vil bare sysselsette 15-20 personer, fordi store deler av komplekset vil bli automatisert. Et annet mål er at senteret skal utformes med så energieffektiv og miljøvennlig teknologi som mulig.

Datasenteret vil støtte Microsofts strategi om å levere stadig mer programvare som tjenester (software as a service), fremfor tradisjonelt lisenssalg.

Les om:

Drift