Microsoft sluker IBMs kunder

Microsoft sluker IBMs kunder

Microsoft napper kunder av IBM i fleng i Norden. Det er IBMs Lotus Notes som har blitt hatobjekt.

Rundt 300 store selskaper har de siste seks månedene gått fra IBM til Microsoft. Trenden gjelder også Norden, hvor flere titalls storkunder har lagt Notes som epostprogram på is, og har gått over til Outlook det siste året.

Det er Microsoft selv som har kommet med tallene, skriver IDG.se.

Ifølge analysebyrået Gartner vil Notes og serverdelen Domino fra IBM kommer til å tape markedsandeler fra 26 prosent i 2007 til 17 prosent 2010. De fleste tapte kunder vil gå til Microsoft, mener Gartner. Microsoft bekrefter trenden for Sverige.

– Det er vanskelig å sette tall på dette, fordi vi ikke kjenner til om bedrifter gjør dette her via partnere. Men vi kjenner til 10–15 litt større foretak som har gått over til Microsoft fra Notes i Sverige det siste året, sier Klas Hammar, sverigesjef i Microsoft.

Tar tid

Det er ikke bare enkelt å kvitte seg med Notes, konstaterer Håkan Jönsson, it-sjef i Preem, et av selskapene som har skiftet beite.

- Helt utenom Notes kommer vi nok ikke til å være de neste fem årene, ser han.

WM-data, som er partner til både Microsoft og IBM, forteller at det hender mye.

– Vi har gjennomført diskusjoner med en rekke selskaper og organisasjoner om å migrere til Microsofts plattform fra Notes, sier Tobias Östensson, ansvarlig for Unified Communications i WM-data.

IBM vil ikke kommentere tallene fra Microsoft, og verken bekrefter eller avkrefter tallene.

Les om:

Drift