Microsoft til angrep på Gmail

Microsoft til angrep på Gmail

I en ny kampanje oppfordrer Microsoft brukere til å droppe Gmail, og heller satse på selskapets nye Outlook.com.

Microsoft går igjen til angrep mot konkurrenten Google, og anklager selskapet for å ikke tilby brukerne av Gmail nok personvern. I en kampanje som har fått navnet ”Don’t get scroogled by Gmail”, sier Microsoft at Google leser brukernes epost for å kunne vise mer relevante annonser. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

I en studie utført av Microsoft sier 70 prosent av de spurte at de ikke kjenner til at Google leser og analyserer deres epost. Ifølge Microsoft sier 90 prosent at de ikke godtar dette.

- Outllook.com mener ikke at ditt personvern og integritet er til salgs. Vi mener brukerne både bør ha valg og kontroll over sine private eposter, enten de deler bankopplysninger eller bilder av familien, sier Microsofts sjef for nett-tjenester, Stefan Weitz, i en uttalelse.

Microsofts kampanje ble startet allerede i november i fjor, men de har nå bestemt seg for å øke presset på Google. Microsoft og andre konkurrenter har lagt inn en klage hos EU-kommisjonen og har bedt om en granskning for å finne ut om Google med dette bryter loven, skriver Cnet.

Se også www.scroogled.com.

Les om: