Microsoft trekker Outlook-fiks

Microsoft trekker Outlook-fiks

Forrige ukes oppdatering av Office 2007 skaper problemer for brukerne.

Tirsdag 14. desember slapp Microsoft lappesaker (KB2412171) til Outlook 2007 blant oppdateringen i sin faste, månedlige lappetirsdag. To dager senere trakk de den på høyst uvanlig vis tilbake.

Bare få timer etter at oppdateringen ble sluppet 14. desember begynte brukerne å rapportere om problemer med å motta epost og større tidsavbrudd ved bytting av mapper, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Flere problemer

Oppdateringen hadde ingen sikkerhetsfiks, men Microsoft hevdet den ble gitt ut for å forbedre stabilitet og ytelse – hvilket man altså kan si den ikke gjorde. Torsdag ba Microsofts supportforum-moderatorer brukere om å avinstallere oppdateringen.

På fredag ble det hele gjort offisielt i Outlook-teamets blogg. Der skriver de at de har funnet flere problemer med oppdateringen, og at den derfor ble trukket fra Microsoft Update 16. desember.

Ifølge Microsoft inneholdt oppdateringen tre feil relatert til protokollen Secure Password Authentication, som Microsoft bruker for å autentisere epost-klienter som Outlook til en epost-server. De fant også treghet i mappebytte når Outlook ikke er konfigurert til å hente epost fra en Exchange-server, samt en Autoarcive-funksjon som rett og slett var ødelagt.

Beklagelse

De oppfordrer fortsatt folk som har installert oppdateringen til å fjerne den, og har sendt ut en selvkritisk beklagelse.

- Vi beklager til våre kunder for at vi ikke fant disse problemene før vi slapp oppdateringen og for ethvert besvær vi har forårsaket. Vi feilet i å møte våre egne og våre kunders kvalitetsforventninger. Vi jobber med å fikse problemene og vil poste en slippdato for disse fiksene og en lenke til hvor de kan lastes ned så snart den informasjonen blir tilgjengelig, skriver Outlook-teamet.

Microsoft har trukket tilbake lappesaker et par ganger før. I april trakk de tilbake en fiks til Windows 2000 på grunn av «kvalitetsproblemer» og tidlig i 2008 trakk selskapet en lappesak som var laget for å klargjøre Vista til sin første tjenestepakke, som førte til at en helt haug brukere opplevde at maskinen startet på nytt, på nytt og på nytt og på nytt.

Les om:

Drift