Mye nytt for næringslivet i iOS 8

Mye nytt for næringslivet i iOS 8

Mange nye funksjoner for konsern og bedrifter.

Apples iOS 8 er en massiv oppdatering. Med årets lansering frir Apple også til næringslivet.

98 prosent av Fortune 500-firmaene bruker mobile enheter fra Apple. Og Apple har gjort det klart at de skal gå etter de resterende to prosent også.

iOS 8 har en rekke nye funksjoner nettopp med tanke på dette.

Sikkerhet

Et område som er viktig for administrasjon av mobile enheter sett med firma-fokus, er sikkerhet. iOS 8 får utvidet databeskyttelse når kalenderen, kontaktene, huskelisten, notatene og meldingsappen får passordbeskyttelse også frem til etter at en enhet er omstartet og låst opp.

I tillegg kan e-postmeldinger på enkelt-nivå krypteres og beskyttes med S/MIME om ønskelig.

Produktivitet

E-posthåndtering skal bli enklere - og disse funksjonene er felles for alle iOS 8-brukere.

Enkelt-meldinger kan flagges for oppfølging - eller slettes - enkelt med sveipebevegelser. En hel e-postdiskusjon kan flagges som VIP for hele tråden slik at du blir varslet om viktige oppdateringer. Du kan til og med lage en spesiell mappe for dette. For ekstra sikkerhet kan man velge å utheve eksterne e-postadresser med rødfarge.

Bruker jobben din Exchange som e-postserver, kan man nå sette opp auto-svar rett fra mobilen. I tillegg kan kalenderen nå se tilgjengelighet når du planlegger møter med kolleger på samme måte som du kanskje kjenner fra møteplanleggeren i Outlook. Møter kan merkes som privat om ønskelig.

Skulle du bli forsinket til et møte er det nå enkelt å sende en melding til alle deltakere, og det skal også bli lett å planlegge gjentakende møter som skal foregå på spesielle tidspunkter, som for eksempel den første mandagen i hver måned.

Dokumentstyring

Dokumenthåndtering blir vesentlig enklere i iOS 8 så du slipper å ende opp med mange kopier av den samme filen. Tredjeparts-utviklere av skylagringstjenester som Box eller Microsoft OneDrive kan la brukere enkelt gripe til dokumenter lagret der. Dette går som hånd i hanske med den generelle nye funksjonen i iOS 8 om deling av dokumenter mellom apper.

I tillegg til lagrinstjenester er det også enkelt å ta tak i dokumenter på bedriftsservere, og AirDrop-funksjonen for å laste opp filer fra en Mac til en iPhone kommer i tillegg (generelt tilgjengelig).

Bedre data- og enhetshåndtering

IT-avdelingen vil like dette: Det blir vesentlig enklere å administrere iOS-enheter samt app- og dokumentkontroll på disse. For eksempel kan iBooks, PDF og ePub-filer sentralt dyttes trådløst over til enhetene - og tilsvarende fjernes. Dette kalles mobile device management (MDM) og er hendig når man skal sikre at alle sitter på den samme informasjonen til enhver tid og at denne er oppdatert.

IT-avdelingen kan videre lage regler for hvilke apper som tillates på en enhet, eller hvilke apper som får rettigheter til å åpne ulike dokument-typer. Det blir også filtreringsfunksjoner.

MDM åpner dessuten for fjernadministrasjon av enhetsnavn, brukerkontroll, backup-kontroll og autentiseringsløsninger.

Apple TV

Rosinen i pølsen er kanskje den utvidete Apple TV-støtten når en slik enhet brukes til å vise presentasjoner og speile skjermer til en monitor eller projektor. Disse er populære i jobbsammenheng siden de er utrolig enkle å sette opp.

Per i dag trenger man å være på samme nett, men under iOS 8 vil ikke dette være nødvendig lengre. Et ad hoc-nettverk opprettes slik at et ikke har noe å si om man ikke har gjestenett-tilgjengelig, eller har en kompleks WiFi-infrastruktur.

Du kan lese mer om Apples næringslivssatsning med iOS 8 her .

Les om:

Drift