Nextgentel lar kundene vente

Nextgentel lar kundene vente

Det tar mye lengre tid å få kundeservice hos Nextgentel enn hos konkurrentene.

En rapport fra Post- og teletilsynet viser at gjennomsnittstiden før kundene får svar på telefon og mail er svakere enn gjennomsnittet. Tallene viser gjennomsnittstid i perioden januar til juni i år.

Misfornøyd

Oversikten viser at samtlige leverandører i undersøkelsen befinner seg innenfor bransjenormen på 300 sekunders responstid over telefon, men Nextgentel ligger ikke langt under. I gjennomsnitt tok det 286 sekunder før kunden fikk svar.

- Vi er innenfor normen, men vi er slett ikke tilfredse. Det siste halve året har vi hatt kundetilfredshet øverst på agendaen, og vi er i en prosess med betydelig oppbemanning av kundeservice for å få ned responstiden, sier direktør for marked og kommunikasjon i Nextgentel, Morten Ågnes.

Han forsvarer seg med at service handler om mer enn effektivitet.

- Enkelte er bedre enn oss på responstid, men kundeservice er langt mer enn bare raskt svar, påstår han i pressemeldingen.

Canal Digital er raskest

Nest dårligst på lista er Lyse som i snitt bruker 156 sekunder på å svare kunden, etterfulgt av Tafjord som bruker 146 sekunder og Ventelo som bruker 84 sekunder.

- Det er litt skuffende at såpass mange selskaper sliter med akkurat dette. Når så mye som hver tredje eller fjerde telefon eller e-post til kundeservice ikke blir besvart innen normen, så er det kanskje et signal om at selskapene må vurdere om de har dimensjonert kundeservicen på en optimal måte, sier PT-direktør Torstein Olsen ifølge Post- og teletilsynets hjemmeside.

Det er Canal Digital som utmerker seg mest positivt med et gjennomsnitt på sju sekunder før kundene får svar. På andreplass ligger Get med et gjennomsnitt på 28 sekunder.

Når det kommer til svartid på e-post er bransjenormen satt til 72 timer. Her ender Nextgentel midt på treet med et snitt på 33 timer. Canal Digital vinner også her med et gjennomsnitt på 8 timer før mailen er besvart.

Langt bak Get

Både Get og Canal Digital klarte i perioden å besvare 100 prosent av telefonhenvendelsene innen fem minutter. Nextgentel klarte det i 63 prosent av henvendelsene.

Bransjenormen er utarbeidet i samarbeid mellom IKT-Norge, Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, PT og bransjen selv. Den sier at kundene skal ha svar innen en viss tid når de kontakter selskapene via brev, telefon eller e-post.

Les om:

Drift