Norske brukere forlater Lotus Notes

Norske brukere forlater Lotus Notes

IBM reagerer på Microsofts skryteliste, men vil ikke ut med egne tall.

IBMs Arne S Nielsen er en ivrig blogger (og twitrer) om Notes, og kan i sin blogg fortelle at IBM har satt i gang en formidabel kampanje for å fremme samhandlingsverktøyet. Men produktsjefen for Lotus Notes i Norge er lite meddelsom når Computerworld ringer og spør om hvor mange kunder som har gått fra Microsofts Outlook og Exchange til IBM og Lotus Notes.

- Vi gir ikke ut eksempler. Vi kan ikke gi ut kundenavn, sier en ordknapp Nielsen som heller ikke vil gi et anonymt antall.

Roger Johannesen er systemkonsulent og nestleder i Lotus Software Brukergruppe. Han forteller til Computerworld at IBM nok ikke får så mange nye kunder på Notes.

- Det er nok flere som går fra IBM til Microsoft, enn andre veien, sier Johannesen men legger til at etablerte Notes-kunder likevel kan vokse i antall brukere.

Nestelederen kommer også med et lite hjertesukk.

- Jeg skulle ønsker at IBM var mer tilstede på brukermøtene. De må ut å møte kundene - for det er mye aktivitet i Notes-miljøet, sier Johannesen og legger til:

- IBM er ikke flinke nok til ivareta kundene sine.

De store i kamp

Internasjonalt har det utviklet seg en ordkrig mellom IBM og Microsoft. Microsoft hevder millioner av Notes-brukere verden over har byttet til Exchange. Noe som har fått Lotus Software-sjefen Bob Picciano til å reagere.

- Microsoft påstår at 4,7 millioner kunder har gått fra Notes til Exchange. Men dette er latterlige og fabrikkerte tall, sier han til Computerworlds nyhetstjeneste.

Picciano mener at Microsoft ser på alle sine Exchange-salg som en migrasjon fra Notes, noe han ser på som helt feil.

- Folk må forstå at mye av det Kevin Turner og Steve Ballmer sier, ikke har substans eller sannhet i seg. De har vært så frekke å si at hele land har gått vekk fra Notes, og det er utrolig latterlig, raser han videre.

Mange nye kunder

Løsningsansvarlig for storkunder, Arne Hartman, i Microsoft Norge sier han ikke kjenner til om noen har forlatt Exchange til fordel for Notes. Men sier at de deler mange kunder med IBM.

- I rettferdighetens navn så skjer ikke overgangene over natten. En kunde som vi teller, kan også IBM telle som sin kunde. Det er ikke noe vi legger skjult. En ting er epost og kalender, mens tunge Notes-applikasjoner kan det ta lengre tid å migrere, sier Hartmann.

IBM vil ikke ut med liste over kundene sine, men Microsoft lister opp. Les mer på neste side!

Les om:

Drift