Notes-epost for Iphone

Notes-epost for Iphone

IBM har lansert mulighet å lese Notes-epost gjennom Apple Safari på Iphone.

Det kan virke som en pussig kombinasjon. IBMs blytunge Notes-applikasjoner på en lettvekt designtelefon som Apples Iphone som er skreddersydd for multimedia. Men Apple har fra starten gjort det klart at selskapet ser på sin nye 3G-modell som en seriøs utfordrer til Blackberry og andre lomme-pc-er for næringslivet. Og da må forretningsapplikasjonene på plass.

I går frigjorde IBM Inotes Ultralite for Iphone. Det har tatt selskapet en stund for å få det til å funke. Allerede i januar i år ble kjent at selskapet jobbet med dette, men lanseringen er utsatt flere ganger.

LES OGSÅ: Lotus Notes kommer til Iphone

Bare epost og kalender

IBM Lotus Notes gir tilgang til noen få funksjoner som epost, kalender og kontakter som lagres på en sentral Domino/Notes-tjener. Inotes Ultralite er en del av Lotus Domino Web Access 8.0.2, hvor e-post, kalender og kontakter kan brukes av en Safari-nettleser. Det betyr at en stor del av Notes-funksjonaliteten ikke er tilgjenglig på Iphone.

Selskapet prøver imidlertid å gjøre dette veldig spennende. Under "features" finner vi på rekke og rad "Tilgang til epost" , "Les epost", "Se epost-vedlegg", "Se innboksen" og "Lag og svar på epost", som fem av i alt åtte funksjoner.

- Bygget på Lotus Dominos infrastruktur kan brukere raskt få tilgang til epost, kalender og kontakter direkte gjennom Apples Safari, skriver selskapet på websiden sin.

Om denne tynne funksjonaliteten er nok å friste bedriftsmarkedet gjenstår å se.

Les mer her .

Les om:

Drift