Ny bankavtale til EDB

Ny bankavtale til EDB

Hele SpareBank 1 går over til EDBs plattform for administrative kontorstøtteløsninger. Avtalen har en samlet verdi på 210 millioner kroner.

EDB Business Partner og SpareBank 1 har inngått avtale om ny samlet Allianseplattform for distribuert it-drift for alle SpareBank 1-bankene. Avtalen betyr at hele SpareBank 1 går over til EDBs plattform for administrative kontorstøtteløsninger, EDB SKALA. Avtalen omfatter 5000 brukere, løper over sju år og har en samlet verdi på 210 millioner kroner.

- Dette er en spennende utvidelse av samarbeidet med SpareBank 1. Vi får 2000 helt nye brukere i tillegg til at dagens 3000 brukere i SpareBank 1 forlenger avtalen med sju år, forteller Thorolf Thorstensen, konstituert konserndirektør for IT Operations, enheten i EDB som har driftsansvaret for SpareBank 1, i en pressemelding.

Moderne plattform

EDB Business Partner leverer i dag løsninger og basis bankdrift til SpareBank 1. Det er dette samarbeidet som nå utvides til å gjelde kontorstøtteløsninger for alle bankene i alliansen, i tillegg til bank- og finansapplikasjoner.

- Dette er en viktig satsning for SpareBank 1, vi får en moderne plattform og strømlinjeformer vår it-operasjon til glede for ansatte og kunder, sier Eivind Gjemdal, konserndirektør og CIO i SpareBank 1 Gruppen.