Ny Exchange borte fra serveren

Ny Exchange borte fra serveren

Microsoft har sluppet siste betaversjon av Exchange, men ikke uten problemer.

Microsoft Exchange 2010 RC er nå klar for testing.

Denne uken skulle dermed versjonen legges ut på Microsofts nettsider med brask og bram, og de håpet kanskje på en aldri så liten storm på sine servere. Men slik gikk det ikke.

For problemet denne gangen var ikke at serverne knelte på grunn av for mye trafikk.

Problemet var at det ikke kom noe trafikk i det hele tatt, for RC-versjonen lå ikke på serverne, og man fikk dermed ikke lastet den ned.

"Tålmodighet"

- Vi er klar over problemene og jobber med å løse problemet for testerne så fort som mulig, var beskjeden var Microsoft, som også takket it-folk verden over for "deres tålmodighet".

Nå ser det ut til at de har holdt sine ord, og fått lagt ut det de lovet.

Dermed kan du selv prøve den nye Exchange 2010 RC, om du er spent på nyhetene.

Skal være enkelt

På "The Microsoft Exchange Team Blog" skryter Microsoft av at det ikke er småtteri som er nytt. Hele listen kan du lese her.

Det er nå støtte for 64-bits versjoner av Windows Server 2008 Windows Server 2008 R2, og man kan oppgradere fra RC-versjon til RTM-versjon, slik at det ikke straffer seg å prøve ut den nye versjonen.

Den skal også takle å eksistere sammen med Exchange Server 2007 og 2003.

Stor omsetning

Bloggen benytter også anledningen til å fortelle at serverløsningen har hatt stor suksess opp gjennom årene.

Da Exchange ble lansert for 14 år siden var IBM/Lotus kongen på haugen, men ifølge tall som Microsoft viser til har Notes og Domino-bruken dalt til 10 prosetn i bedriftsmarkedet. Exchange skal nå ha 65 prosent.

- Faktisk, om Exchange hadde vært en egen bedrift, så hadde den vært den niende største it-bedriften i verden, med en omsetning på to milliarder dollar i året, skryter Michael Attalla i bloggen.

Nedenfor kan du se en prat om hva nye Exchange 2010 inneholder.

Get Microsoft Silverlight

Les om:

Drift