Ny Lotus Notes og Domino lansert

Ny Lotus Notes og Domino lansert

Den etterlengtede oppgraderingen av Lotus Notes og Domino er nå tilgjengelig på markedet.

Fredag kveld lanserte IBM sine meget etterlengtede oppdateringer av Lotus Notes og Domino. Versjon 8 har vært under testing i flere år av over 25 000 virksomheter.

Ifølge en pressemelding fra selskapet har IBMs forskningslaboratorier funnet ut at samarbeidsverktøy har overgått epost utbredelse på skrivebordet. Derfor er det mye fokus på kombinasjonen direktemeldinger (instant messaging), presentasjoner, kalender, kontorapplikasjoner og epost via en integrert arbeidsflate. Den nye versjonen kan ellers tilby et modernisert brukergrensesnitt og en rekke nye verktøy.

LES OGSÅ: Microsoft lokker Lotus-brukere

Analytiker Karen Hobert i Burton Group sier til Infoworld at Lotus Notes 8 neppe kommer til å stjele markedsandeler fra Microsofts Outlook, men at allerede eksisterende kunder kommer til å bli tilfredse.

- Produktet ble neglisjert en stund, men nå kan organisasjoner som bruker Notes tilby brukerne en klient som er fullt på høyde med andre løsninger, sier Hobert.

Programvaresjef i IBM, Michael Rhodin, er naturlig nok i skrytehumør:

- Våre kunder kaller Lotus Notes 8 fremtidens skrivebord, siden løsningen konsoliderer alle samhandlingsverktøyene til ett skjermbilde, sier han i en pressemelding.

Drift