Økt lagringsplass i Gmail

Økt lagringsplass i Gmail

Google presses hardt av konkurrentene, men tar nå grep. Sjekk her hvor mye du får.

Mens Microsoft Hotmail nå tilbyr brukerne fem gigabyte og Yahoo! Mail ubegrenset lagringsplass til sine brukere har Google plutselig havnet i bakleksa.

Lagringskapasiteten til Gmail-tjenesten øker sakte men sikkert dag for dag, men frem mot nyttår vil antall megabyte som blir fritt tilgjengelig for e-post stige mer enn normalt.

I skrivende stund viser telleren på forsiden av tjenesten at jeg har 4103 megabyte til rådighet. Innen neste uke skal plassen øke med ytterligere 200 megabyte.

Ved å holde dette tempoet lover Google at kapasiteten skal være oppe i 6.283 megabyte innen 4. januar 2008. Deretter skal det øke med 3,3 megabyte om dagen, eller cirka 100 megabyte i måneden.

Virtuell harddisk

Husk at du også kan utnytte lagringsplassen på din Gmail-konto til mer enn bare e-post. Ved å laste ned gratisprogrammet Gmail Drive lages et virtuelt filsystem slik at du kan laste opp bilder og dokumenter ved å dra og slippe de inn i mapper under Windows Explorer.

Filene lagres som vedlegg til e-post slik at du enkelt finner dem igjen ved å søke i innboksen din. Eventuelt kan du opprette en egen Gmail-konto som du kun benytter til lagring av filer.

Last ned Gmail Drive her.

Et annet alternativ som gjør Gmail-kontoen din om til en online-lagringstjeneste er Gspace for Firefox. Brukergrensesnitt er pent og greit. Selv om det er tregt. Løsmingen minner mye om et tradisjonelt FTP-klientprogram.

Gspace kan lastes ned her.